Korona virus

Registrovano 78 POZITIVNIH novoobolelih osoba sa teritorije Pirotskog okruga. Tokom vikenda četiri osobe preminule u Opštoj bolnici u Pirotu

Epidemiološka situacija se i dalje pogoršava - poručuju iz ZZJZ u Pirotu

Na današnji dan registrovano je ukupno  78 POZITIVNIH novoobolelih lica sa područja okruga (na PCR testu od 45 poslatih 35 pozitivnih i na antigenom testu 43 pozitivnih (Pirot 41, Dimitrovgrad 22, Bela Palanka 6 i Babušnica 9) i 4 lica sa smrtnim ishodom (1 iz Dimitrovgrada i 3 iz Pirota).

Danas, 30.11.2020. poslato  je 75 uzoraka na PCR testu u laboratoriju “Vatreno oko” u Nišu.

Na osnovu pristiglih prijava za zarazne bolesti iz KC Niš i zdravstvenih ustanova sa okruga, od POČETKA EPIDEMIJE na PCR testu i antigenom testu do  danas je laboratorijski potvrđeno 1084 osoba: u Pirotu 640, Babušnici 83, Beloj Palanci 176; Dimitrovgradu 185. Od početka epidemije do danas registrovano je 35 umrlih lica sa područja okruga.

PROCENJUJE SE DA JE BROJ ZARAŽENIH SEDAM DO DESET PUTA VEĆI OD BROJA LABORATORIJSKI POTVRĐENIH

Sva lica potrđena na  COVID u zavisnosti od težine kliničke slike su u kućnoj ili bolničkoj izolaciji, 1252 lica su u izolaciji. Danas je naložena mera kućne izolacije za 140 lica a ukinuta za 124 (potvrđeni i kontakti).

Juče, 29.11.2020. u COVID ambulanti Pirot obavljeno je 243 pregleda. Opšta bolnica Pirot sa 200 postelja prelazi u Covid sistem.

Povećava se i broj bolesnika sa pneumonijom koji se leče u Opštoj bolnici Pirot 25 (17 iz Pirota, 5 iz Dimitrograda, 2 iz Bele Palanke i 1 iz Babušnice). U toku vikenda preminulo 4 bolesnika u Opštoj bolnici. Registrovana epidemija COVID 19 među korisnicima Doma za smeštaj starih lica u Dimitrovgradu.

Epidemiološka situacija u Dimitrovgradu, BelojPalanci i Babušnici procenjuje se kao VANREDNA, dok se na području grada Pirota procenjuje kao VANREDNA sa daljom tendencom pogoršanja.

INTENZITET VIRUSA JE I DALJE VRLO VISOK !!!

U NAREDNIH 10 DANA OČEKUJE SE PORAST BROJA OBOLELIH. POTREBNO JE I DALJE DOSLEDNO i ODGOVORNO POŠTOVATI SVE  NALOŽENE MERE PREVENCIJE!!!

 

 

 

Centar za kontrolu i prevenciju bolesti

Zavod za javno zdravlje Pirot

Slične vesti

Back to top button

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker