Lokalna samouprava

Rebalansom višak prihoda se preusmerava u investicije

Danas je održana sednica Gradskog veća na kojoj su gradski većnici usvojili jednoglasno da se pred odbornike uputi predlog rebalansa budžeta, koji se radi kako bi se višak prihoda preusmerio u nove investicije, a delom i zbog promena statusa lokalne samouprave, iz opštine u grad.

gradsko vece

Po rečima gradonačelnika Vladana Vasića, novi prihodi će se putem rebalansa i nove potre budžetskih korisnika usvojiti kroz rebalans gradskog budžeta.

-Radi se o nekih četrdesetak miliona novih prihoda. Taj novac će biti raspoređen na osnovu zahteva i potreba korisnika budžeta. Promenićemo i plan Direkcije za izgradnju grada, da neke nove investicije uvrstimo u taj plan. Zbog nerešenih imovinskih pitanja i sporih postupaka moraćemo da završetak probijanja ulice Ćirila i Metodija na Drugi ring odložimo za narednu godinu, kako novac koji je namenjen tom poslu ne bi ostao neutrošen, a reč je o oko 34 miliona dinara, kazao je gradonačelnik Vasić, on je dodao i da će se ove godine odustati od izgradnje sportske hale u dvorištu OŠ “Dušan Radović”, jer je došlo do promene projektne dokumentacije kako bi se objekat u što većoj meri uskladio sa potrebama škole. U ovoj školi biće u potpunosti preuređeno dvorište, a sportska hala će se graditi naredne godine.

vladan vasic

opširnije u video prilogu Pirotskih vesti.

 

Slične vesti

Leave a Reply

Back to top button

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker