Lokalna samouprava

Rebalansom budžeta izdvojeno 3 miliona dinara za popravku i uređenje dečjih igrališta

Rebalansom  budžeta  JP Komunlac dobiće 3 miliona dinara za uređenje dečjih igrališta u gradu. U Pirotu ima oko 50 dečjih igrališta odnosno lokacija na kojima je postavljen mobilijar za igru i zabavu dece. Sredstvima iz budžeta biće popravljeni postojeći i kupljeni novi rekviziti za 36  igrališta. Ovo je drugo, veliko izdvajanje za popravku mobilijara za poslednjih godinu i po dana pa iz Komunalca apeluju na građane da prijave policiji  svakoga ko namerno lomi i uništava rekvizite na igralištima. 

Sredstva su namenjena za sanaciju i popravku postojećeg mobilijara kao i za nabavku novog. Boban Tolić, direktor JP Komunalac, objašnjava da je isti iznos  izdvojen i pre nešto više od godinu dana kada su obavljene popravke polomljenog mobilijara.  “Vrlo brzo smo ponovo došli u situaciju kada moramo da popravljamo sve ono što je polomljeno, razlupano i da ponovo trošimo novac iz budžeta za istu namenu” – kaže, Tolić.

Tolić kaže da se često može čuti da nema dovoljno igrališta i mesta gde bi deca mogla da se igraju ali da u Pirotu ima  preko 50 takvih uređenih lokacija. Od ovog novca biće popravljen mobilijar na 36 igrališta i tu će uglavnom biti zamenjena sedišta na ljuljaškama, drvene grede na klackalicama, daske na kućicama, farbanje tobogana, nabavka i popravljanje lanaca na ljuljaškama, štafne na klupama. 

“To ne lome deca, nego odrasli, mangupi koji to rade tokom noći. Trošimo sredstva na nešto što je rezultat našeg nemara, nehata ili nestašluka. Mi ćemo to uraditi zbog bezbednosti dece koja se tu igraju, popravićemo i ofarbati rekvizite na 36 igrališta. Posao će brzo biti završen kako bi deca uskoro bezbedno mogla da se tu igraju” – rekao je direktor JP Komunalac, Boban Tolić.  U planu je i kupovina novih rekvizita koji će obogatiti sadržaj na dečjim igralištima i za tu namenu biće utrošena polovina odobrenih sredstava, odnosno 1,5 miliona dinara.

Tolić je apelovao na građane da čuvaju dečja igrališta, da ne lome i ne uništavaju ljuljaške, klackalice i ostale  rekvizite kako se ne bi bespotrebno trošila sredstva iz budžeta. On je pozvao sve one koji vide da neko lomi i uništava mobilijar da prijve  policiji koja je nadležna da reaguje u takvim situacijama.

Slične vesti

Back to top button

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker
https://c2p.cleverwebserver.com/dashboard/ca77f177-fd69-11ee-96b8-cabfa2a5a2de