Lokalna samouprava

Rebalans po volji budžetskih korisnika, obezbeđen novac za kupovinu Hotela “Stadion”

Na sednici Gradskog veća, održanoj danas, jednoglasno su usvojeni predlozi o donošenju Odluke o izmenama i dopunama Odluke o budžetu grada Pirota za ovu godinu, kao i izveštaj o izvršenju Odluke o budžetu grada za devet meseci 2021. godine. Većnici su razmatrali i nekoliko odluka iz oblasti poreske politke, kao što je utvrđivanje prosečnih cena kvadratnog metra odgovarajućih nepokretnosti na teritoriji Pirota za utvrđivanje poreza na imovinu u 2022. godini. Istim povodom razmatrana je i Odluka o određivanju zona i najopremljenije zone u gradu. Većnici su bili saglasni i sa Odlukom o izmenama i dopunama Odluke o komunalnom uređenju.

Što se tiče rebalansa, koji je sada urađen po volji svih budžetskih korisnika, zamenik gradonačelnika Pirota, Miloš Colić, kaže da su ovog puta prihodi uvećani za 146 miliona dinara, a zahtevi korisnika budžeta su prihvaćeni.

“Što se tiče prenamena meni je najvažnije da kažemo koje su to najveće. Pre svega, zakazana je licitacija Hotela “Stadion”. Kao što znate grad je vlasnik Stadiona i kupovinom Hotela imali bismo jednu celinu u tom delu grada gde se nalaze Zatvoreni bazen, fudbalski tereni, kompleks otvorenih bazena, teniski tereni i važno nam je da tu priču zatvorimo na takav način. Međutim, moram da naglasim jednu stvar, to je licitacioni postupak, to je proces, da li ćemo biti krajnji kupci ne znam, ali se nadam da hoćemo. Obezbedili smo 10 miliona dinara za depozit, kao i novac za kupovinu. Tu su i sva umetnička dela Prvog maja koja čine naše umetničko kulturno nasleđe i zaista se nadamo da će sve to biti svojina grada” – kazao je Colić.

Colić je dodao da je rebalansom predviđen novac za još nekoliko značajnih poslova kao što su izgradnja Male scene u dvorištu Arhiva, sanacija mosta u Rsovcima, puta u selu Zaskovci, a u tom delu u toku je i sanacija klizišta na putu ka Toplom Dolu.

Foto: Aleksa Cakić

 

 

Slične vesti

Back to top button

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker