Lokalna samouprava

Rebalans budžeta i nove cene vrtića

Na danas održanoj sednici Opštinskog veća usvojen je rebalans budžeta, o čemu će na sutrašnjoj sednici SO Pirot raspravljati i odbornici.

Sa predloženim rebalansom budžet će iznositi milijardu i 565 miliona dinara, što je po rečima opštinskog većnika zaduženog za finansije, Slaviše Svilarova, povećanje od 204.9 miliona dinara u odnosu na inicijalni budžet.

Potreba za rebalansom budžeta ukazala se zbog viška prihoda koji su prenešeni iz prošle godine a drugi razlog je što je novac od eksproprijacije škole u Crnoklištu prihodovani prošle godine a da su radovi na izgradnji nove škole u Staničenju pri kraju tako da je potrebno da se ti radovi u ovoj godini i plate-kazao je Svilarov i dodao da je najveće uvećanje budžeta od 195 miliona, prenos neutrošenih sredstava iz prethodne godine, a rebalansom je predviđeno uvećanje prihoda od poreza na imovinu u iznosu od 6 miliona dinara, kao i uvećanje prihoda od 2 miliona, od naknade za šumu i šumsko zemljište.

slavisa svilarov

Većnici su razmatrali i usvajanje nove ekonomske cene boravka mališana u Predškolskoj ustanovi “Čika Jova Zmaj”.

sava kostic

Kako je novinarima kazao Sava Kostić, zamenik načelnika za vanprivredu, krajem prošle godine Ministarstvo prosvete je donelo novi pravilnik kojim se izračunava ekonomska cena.

Predškolska ustanova je radeći po tom pravilniku došla do ekonomske cene od 15.720 dinara po detetu. Ta cena je danas na Opštinskom veću usvojenu. To znači, da će roditelji plaćati 20 posto od ekonomske cene, odnosno 3.144 dinara. U vezi sa tim na sutrašnjoj skupštini SO Pirot treba da se usvoji odluka da svi roditelji na teritoriji Pirot plaćaju isto-20 odsto od ekonomske cene – kazao je Kostić.

A.Ć.

Slične vesti

Leave a Reply

Back to top button

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker