Kultura

Razgovori sa piscima i promovisanje najnovijih izdanja u organizaciji Narodne biblioteke Pirot

Razgovori sa piscima i promovisanje najnovijih izdanja su deo aktivnosti Narodne biblioteke Pirot u okviru Programa Pirotskog kulturnog leta. “Pirotsko kulturno leto je sada već tradicionalna manifestacija koja je osmišljena u cilju promovisanja kulture i podizanja svesti o njenom značaju a Narodna biblioteka Pirot svojim aktivnostima daje osoben pečat ovoj manifestaciji” – kaže direktorka Biblioteke, Bojana Ćirić.

Promocija stvaralaštva književnice Ljiljane Šarac održaće se 14. jula u Galeriji “Čedomir Krstić”; najnoviji roman pirotske spisateljice Nataše Panić “Žena sa dlanovima od sunca” biće promovisan 20.jula u Muzeju Ponišavlja, a već 3. avgusta na istoj lokaciji o svom novom romanu “Umro sam u petak” govoriće Nenad Gugl.

“Program ćemo zaokruži gostovanjem književnice Dušice Milanović Marike 17. avgusta kada ćemo razgovarati o njenom romanu  na našem dijalektu “Grešna žena”. Sve promocije zakazane su za 19 časova. Treba istaći da smo se, u želji da zadovoljimo različita interesovanja ljubitelja pisane reči, u odabiru pisaca rukovodili jednostavnom logikom, želeli smo da angažujemon pisce čija su dela čitana, koja žive medju našim čitaocima, i koja bi bila garant da će svi posetioci promocija uživati u zanimljivim i nadahnutim razgovorima, a što i dugujemo našim sugrađanima” – poručila je direktorka Narodne biblioteke, Bojana Ćirić.

Slične vesti

Back to top button

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker