Lokalna samouprava

Rasveta u ulici Kavak i oko Temačkog manastira – Uskoro osvetljenje poteza od prelaza Božurato do ulaza u grad sa istočne strane

Na inicijativu Gradske uprave, JP „Komunalac“ obavlja radove na postavljanju  rasvete na nekoliko lokacija. Rasveta je postavljena na potezu od sela Temska do Temačkog manastira. U narednih desetak dana biće osvetljena ulica Kavak a do kraja godine počeće i radovi na  osvetljenju poteza od železničkog prelaza Božurato do ulaza u grad sa istočne strane. Radovi se finansiraju iz budžeta grada i na svim lokalcijama se postavljaju štedljive svetiljke.          

Boban Tolić, direktor JP „Komunalac“ kaže da je rasveta kod Temačkog manastira već u funkciji. „Osvetljeno je i sada to deluje vrlo lepo. Postavljeno je 39 stubova sa rasvetom. To je platila lokalna samouprava, iznos je negde oko 800.000 dinara i to nije skupo s obzirom da se radi o potezu od oko jedan i po kilometar“ – rekao je Tolić.

Raspisan je tender i izabran je dobavljač za postavljanje rasvete u ulici Kavak. „Očekujemo da tokom naredne nedelje stigne dodatna količina stubova i da uradimo rasvetu u ulici Kavak, između kasarne i naselja Tanasko Rajić. To je vrlo važna ulica, gde prolazi dosta vozila i pešaka, u mrklom mraku je bez rasvete i to ćemo rešiti u narednih desetak dana“ – kaže direktor JP „Komunalac“ Boban Tolić. Vrednost radova je 1.200.000 dinara, sredstva će biti odobrena kroz rebalans budžeta. Tolić kaže da je i  ova inicijativa potekla iz lokalne samouprave.

I treći potez gde se planira osvetljenje je od železničkog prelaza kod kasarne do ulaza u grad sa istočne strane. Plan je da se poveže rasveta od auto puta do pruge jer je  i taj potez u potpunom mraku. Predstoji raspisivanje tendera  i postupak javne nabavke ali se očekuje da ovaj posao bude završen najkasnije do kraja godine.  Ova investicija košta oko 3.700.000 dinara. Tolić kaže da će i ta sredstva biti obezbeđena kroz rebalans budžeta.

 

Slične vesti

Back to top button

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker