Sport

Rastali se Zoran Petrović i KK Pirot

Zoran Petrović dosadašnji trener KK “Pirot”, doneo je odluku da ne produži saradnju sa pirotskim košarkaškim klubom.  Petrović je odluku doneo iz ličnih razloga.

trener petrovic pirot

Dosadašnji trener KK”Pirot” Zoran Petrović je nakon isteka ugovora sa pirotskim klubom preuzeo kraljevačku “Slogu”.

Nakon bezmalo dve sezone u Košarkaškom klubu “Pirot” trener Zoran Petrović je prihvatio poziv čuvenog kraljevačkog košarkaškog kluba “Sloge”. Novi prvoligaški izazov i povratak porodici u svoje Kraljevo bili su dovoljni razlozi da se Zoran Petrović i KK”Pirot” uz obostranu saglasnost raziđu. Iza dosadašnje saradnje su ostali izvanredni sportski rezultatski i srdačni prijateljski odnosi.

Zoran Petrović je preuzeo KK”Pirot” 28. novembra 2012. godine nakon 8 odigranih kola u Prvoj muškoj regionalnoj ligi – Istok. Samo dva dana kasnije je debitovao na klupi “Pirota” tesnom pobedom u Leskovcu sa pola koša da bi potom sve krenulo onako kako su svi u klubu želeli – 18 pobeda za redom i plasman u Drugu ligu Srbije, rang koji “Pirot” nije igrao četvrt veka. U najvećoj meri zahvaljujući Zoranu Petroviću i njegovom iskustvu igranja ovog ranga takmičenja KK”Pirot” je odigrao prvenstvo kao da je već godinama učesnik istog. Da nije bilo nekih nepredvidivih problema sa sastavom na nekim pozicijama, i pri kraju prvenstva povreda, KK”Pirot” bi se umašao u borbu za plasman u Prvu ligu. Ovako je ipak sve završeno sa konačnim plasmanom u gornjem delu tabele. Nija bilo tenzija i straha od ispadanja a pirotska košarkaška publika je nakon duge pauze imala priliku da odgleda jednu kvalitetnu takmičarsku ligu i svoj klub koji pobeđuje na ataktivnim i neizvesnim košarkaškim predstavama.

Konačno, prokupčanin koji sa porodicom živi u Kraljevu, je prihvaćen u Pirotu kao ni jedan trener do sada. Već nakon prvih treninga i utakmica obostrana korektna i iskrena saradnja sa svojim predhodnikom Markom Spasićem (koji mu je ostao pomoćni trener) i ostalima u klubu bila je bila vidljiva. I bivala je sve bolja. Verovatno najviše zahvaljujući prevashodno njemu samome prihvaćen je podjednako dobro počev od igrača i saradnika u stručnom štabu, preko uprave kluba pa sve do novinara i publike u hali. Zoran Petrović je KK”Pirot” vodio na 55 utakmica sa skorom od 36 pobeda i 19 poraza (prvenstvenih 44 utakmica sa skorom od 31 pobede i 13 poraza).

Zato je klubu bilo sasvim prihvatljivo da trener Zoran Petrović izabere najbolju soluciju za sebe i svoju karijeru, što je on i učinio povratkom grad u kojem živi i klub za koji je nakada igrao. Vrata KK”Pirot” su mu i ubuduće širom otvorena a u novom klubu mu želimo puno uspeha – saopšteno je iz KK “Pirot”.

Datum rođenja: 22. jun 1969. (Niš)

Igračka karijera: mlađe kategorije:
Prokuplje
KK M.Toplica Prokuplje (1986-1990)
KK Student Niš (1990-1993)
KK Sloga Kraljevo (1993-1995, 1998-1999)
KK Mašinac Kraljevo (1995-1998)
KK Mladost Gacko BIH (1999-2001)
KK Zdravlje Leskovac (2001-2002)
KK Leotar Trebinje (2002-2003)

Trenerska karijera:
KK Mašinac Kraljevo, pomoćni trener (2005-2007)
KK Mašinac Kraljevo, prvi trener (2007-2009)
KK Jagodina, prvi trener (2009-2011)
KK Crnokosa Kosjerić, prvi trener (2011-2012)
KK Pirot, prvi trener (2012-2014)

Saopštenje KK “Pirot”

A.Ć.

Slične vesti

Jedan komentar

Leave a Reply

Back to top button

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker