Gradska hronika

Raspisana javna nabavka za uređenje skloništa, odnosno streljane

Lokalna samouprava grada Pirota intenzivno sarađuje sa Javnim preduzećem “Skloništa Srbije” koje je investitor izgradnje skloništa koje se nalazi u dvorištu OŠ “Vuk Karadžić”. Po prirodi stvari sklonište bi svoju pravu fnkciju imalo u vanrednim okolnostima, a u mirnodopskom periodu, u skladu sa Ugovorom o zakupu, grad Pirot, kao zakupac, je odlučio da sklonište služi kao streljana. Streljački klub “Milorad Mančić Lukanjac” iz Pirota instalirao je svoju opremu i koristi prostorije kaže, Bojan Ranđelović, pomoćnik gradonačelnika Pirota.

“Mada je Streljački klub počeo da koristi prostorije za svoje aktivnosti uslovi im ipak nisu odgovarali. Pre svega najveći problem, do sada, predstavljala je ventilacija objekta. Zajedno sa JP “Skloništa Srbije” uspeli smo da otklonimo nedostatke na ventilaciji. Naime, problem je bio sa automatikom i uložena su značajna sredstva da bi se to otlonilo. Ono što nas očekuje jeste da spremimo uslove u samom skloništu da se normalno funkcioniše i u zimskom periodu. U planu je priključak skloništa na toplovodnu mrežu i da sve toplovodne instalacije koje su na krovu izolujemo i sprečimo smrzavanje i pucanje cevi u zimskom periodu” kaže Ranđelović.

Novac je planiran budžetom, ali javna nabavka nije raspisana jer je došlo do drastičnog skoka cene čelika i čeličnih panela pa je trebalo obezbediti više para, jer u datom slučaju javna nabavka ne bi uspela. Novac je obezbeđen i prošle nedelje raspisana je javna nabavka za izolaciju toplovodnih instalacija, ugradnju kalorimetara i priključenje na gradski toplovod, rekao je Ranđelović.

Očekuje se da u oktobru krenu radovi kako bi se obezbedili optimalni uslovi za rad pirotskog Streljačkog kluba.

Slične vesti

Back to top button

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker