Gradska hronika

Raspisan konkurs za finansiranje omladinskih volonterskih projekata

Konkurs za finansiranje omladinskih volonterskih projekata raspisan je 1. jula, pa je tim povodom u Svečanoj sali poštine Pirot prezentovan program “Mladi su zakon” koga realizuje Ministarstvo omladine i sporta uz pomoć Udruženja građana “Vizija”, “Narodni parlament” i “Generator”.

mladi su zakon1

Danijela Antić, menadžer projekta kazala je da je prošle godine resurs centar za Pirotski okrug bilo Udruženje “Vizija”, ali da je ove godine Ministarstvo omladine i sporta odlučilo da ukrupni resurs centre pa je tako resurs centar za Pirotski, Jablanički i Pčinjski okrug Udruženje “Narodni parlament” iz Leskovca.

-Partneri na projektu su Udruženje “Vizija” iz Pirota i “Generator” iz Vranja.

Ana Pecarski iz “Narodnog parlamenta” kazala je da je konkurs otvoren 1. jula i da traje sve do 20. jula.

-Na sajtu Parlamenta mogu se skinuti sva neophodna dokumenta za apliciranje. Finansiraće se omladinski volonterski projekti vrednosti između 40 i 100 hiljada dinara iz Jablaničkog, Pčinjskog i Pirotskog okruga. Posebno nam je drago da konkursom se daje poseban akcentar učešću mladih koji nisu okupljeni oko udruženja, već mogu aplicirati za projekte i kao neformalne grupe mladih. To znači da nekoliko mladih može da se sakupi, nađe dobru ideju, popuni formular koji je jednostavan i dobije finansijsku podršu u sprovođenju svoje volonterske omladinske ideje-kazala je Pecarski.

U okviru programa Mladi su zakon biće organizovano i trideset omladinskih volonterskih kampova sa ciljem poboljšanja kvaliteta života stanovništva određenog mesta u kome se kamp održava, kao i rešavanja problema meštana. Jedan od kampova biće održan i na Zavojskom jezeru, a realizovaće ga Udruženje za zaštitu životne sredine “Gea” iz Pirota, kazao je Aleksandar Vidanović, iz ovog udruženja.

Pomoćnica predsednika opštine Pirot Milica Golubović kazala je da Pirot ima puno mladih kvalitetnih ljudi koji imaju viziju i želju da ostvare svoje ciljeve kroz udruženja građana poput “Vizije” i “Gea”-e.

-Mislim da je kamp na Zavojskom jezeru nešto što će imati odjeka širom Srbije-kazala je Golubovićeva i dodala da treba ulagati u mlade kroz projekte i sve druge vidove pomoći.

-Na tom planu maksimum čine i opština Pirot i Ministarstvo omladine i sporta koje kroz Kancelarije za mlade poboljšava klimu kako bi se mladi motivisali da ostanu da žive u svojim sredinama i rade na poboljšanju uslova života-zaključila je Golubovićeva.

Slične vesti

Leave a Reply

Back to top button

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker