Gradska hronika

Rampa na pružnom prelazu prema Krupcu i dalje u kvaru – Upućen dopis  nadležnima

Preduzeće „Infrastruktura železnice Srbije“ koje je nadležno za popravnku rampe na   pružnom  prelaza  na Krupačkoj kapiji još uvek nije reagovalo povopdom dopisa koji je upućen iz lokalne samouprave u cilju bezbednosti građana. Rampa na ovom pružnom prelazu koja je nedavno popravljena, ponovo je u kvaru.  Bojan Pešić, načelnik odeljenja za urbanizam kaže da su odmah reagovali  i dobili obećanje da će kvar biti otklonjen.

„Mi smo u četvrtak intervenisali, dobili smo obećanje da će ekipe popraviti rampu, to nije završeno mi smo postavili novu signalizaciju kako bi građani bili obavešteni da je pružni prelaz bez polubranika, obaveštena je i policija. Poslali smo dopis  preduzeću „Infrastruktura železnice Srbije“ da povedu računa o tim prelazima“ – kaže Bojan Pešić, načelnik odeljenja za urbanizam. On napominje da lokalna samouprava godišnje izdvaja milionske sume za održavanje  pružnih prelaza pa je zato neophodno da se vodi računa i o tehnici i o samim prelazima kako bi građani bili bezbedni.

Pešić je podsetio da je nedavno završeno uređenje pružnog prelaza u ulici Kapetana Karanovića i najavio da će uskoro  biti uređeni pružni prelazi  Božurato i na industrijskom koloseku u Ulici Nikole Pašića.

Slične vesti

Back to top button

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker