Lokalna samoupravaReportaža

Rambo i Zoran Kesić poručili:Peglaj Pirote, raduj se Srbijo

Više od 1.500 automobila  i pedesetak autobusa samo u prepodnevnim časovima ušlo je preko Gradine u Srbiju kako bi prisustvovalo tradicionalnom Sajmu pirotske peglane kobasice, koji je ove godine rekordno posećen. Svi smeštajni kapaciteti u gradu su puni, sve kafane takođe, a očekuje se da veliki broj turista iz susedne Bugarske u Srbiju uđe i drugog dana održavanja Sajma.

Kako je kazao na otvaranju Sajma predsednik opštine Pirot mr Vladan Vasić, Pirot je počeo da živi između dva Sajma pirotske peglane kobasice.

-Ove godine smo imali mnovo više zainteresovanih izlagača. Ovaj sajam je prevazišao okviru Pirota, okruga, a posebno mi je drago što je prevazišao okvire i Srbije. Jutros sam dobio informaciju da je više od 1500 automobila prešlo granicu sa Bugarskom, pedesetak autobusa punih turista, skoro sam siguran da su skoro svi oni krenuli u Pirot. Imamo goste i iz Niša, Beograda, cele Srbije. Pirot je počeo da živi između dva sajma. Ovih dva dana svi zajedno živimo sa peglanom kobasicom, a između dva sajma pričamo o tome. Posebno me raduje što smo dobili promotere, pored Zorana Kesića promoter je i Rambo Amadeus, što mi je veoma drago-kazao je Vasić.

DSC_0033.Still001

Na samom otvaranju Sajma stalni promoter Sajma peglane Zoran Kesić pozdravio je prisutne i novom promoteru Rambu Amadeusu svečano predao “kalauz” grada Pirota.

-Jedan od dva kalauza Pirota imam čast da uručim promoteru koji će narednih godinu dana širiti dobar glas o pirotskoj peglanoj kobasici, a verujte, nema bolje čoveka za taj posao od Ramba Amadeusa-kazao je Kesić.

ACA_4715_resize

Zahvaljujući se na ukazanoj časti, Rambo je kazao da će mu kalauz grada Pirota omogućiti da dolazi u Pirot čak i onda kada ne bude pozivan.

-Ova manifestacija je izvanredna zato što razvija jedan lokalni brend, peglanu kobasica, pomaže razvoj proizvodnje domaćeg proizvoda, što je čini mi se osnov razvoja ekonomije svakog kraja i ja sam srećan što mogu da pomognem u tome. Koliko čujem, sva peglana kobasica koja se proizvede, ona se i proda i zato treba svida dođu u ovaj divan gradić, uživaju, i vrate se kući s kobasicom-kazao je Rambo uz poruku “Peglaj Pirote, raduj se Srbijo”.

ACA_4758_resize

tekst, foto, video, montaža: Aleksandar Ćirić

Slične vesti

Leave a Reply

Back to top button

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker