Lokalna samouprava

Rafting na Nišavi oborio sve rekorde

Više od stotinu zaljubljenika u Nišavu i pirotski Kej učestvovalo je danas na desetom po redu Raftinu na Nišavi, koga organizuje Sportski centar Pirot.

rafting na nisavi_1

Po rečima direktora Sportskog centra Pirot Nenada Đorđevića, ovogodišnji rafting oborio je sve rekorde.

rafting na nisavi_2

-Stotinjak učesnika se gumama spustalo od Poljske Ržane do Golemog mosta uživajući u izvanrednoj vodi Nišave koja dolazi sa Stare planine. Zaista je užitak bio ogroman, s obzirom da i ja ne propuštam priliku da učestvujem u raftingu. Pirot je jedinstven grad u kome u centru grada možete da uživate u prirodnom đakuziju na nišavskim brzacima, čak je doživaljaj i bolji nego u đakuziju, ali  i u takozvanim sporim vodama Nišave ovde u centru grada, kakvih ima u velikim akva-parkovima. Takođe, lekarska ekipa i naši pirotski profesori fizičke kulture mediji su takozvani “bodi mas indeks” svim zainteresovanim Piroćancima koji su mogli da dobiju smernice o tome koju vrstu fizičke aktivnosti mogu da upražnjavaju kako bi poboljšali svoje zdravstveno stanje-kazao je direktor Đorđević.

rafting na nisavi_3

U raftingu je učestvovao veliki broj pirotskih sportista, iz skoro svih pirotskih sportskih klubova, ali i veliki broj zaljubljenika u nišavske brzake.

rafting na nisavi_4

Jedna od učesnika raftinga, direktor Doma kulture Miško Ćirić kaže da treba iskoristiti svaku priliku da se makar na trenutak pobegne od zvonjave mobilih telefona i gradske vreve i gužve, a Pirot je jedan od retkih gradova u Srbiji koji ima veliki broj sadržaja koji mogu da posluže upravo u tu svrhu, i to u samom centru grada.

misko ciric

foto Aleksandar Ćirić

Slične vesti

Leave a Reply

Back to top button

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker