Gradska hronika

Radovi u Senjaku prema planiranoj dinamici

Pre nešto više od mesec dana počelo je uređivanje dvorišta, odnosno platoa ispred stambenih zgrada u naselju “Senjak”. Za relativno kratko vreme izvođač radova, ” Kubik trans”, obavio je zemljane radove i omogućio zamenu vodovonde mreže i postavljenje električnih instalacija. Ceo teren je tamponiran, kako bi zadovoljio predviđenu nosivost, i ovih dana radovi se postepeno intenziviraju. Postignut je kompromis i sa stanarima prizemnih stanova, koji su svojevremeno bez odobrenje uredili deo dvorišta, da se taj prostor uredi u skladu sa planom, a da “Komunalac” pomogne oko dodatnog oplemenjivanja prostora.

“U “Senjaku”, praktično, radimo tri posebna platoa. Prvi je na uglu ulica Ćirila i Metodija i Milivoja Manića gde je tamponirano tlo i sada se radi kišna kanalizacija, postavljanje ivičnjaka, vodovodne mreže i kasnije sledi konačno uređenje.

Na ova druga dva platoa su radovi poodmakli. Između stambenih zgrada je tlo tamponirano i postavljaju se ivičnjaci i behaton ploče. Tamo još ostaje kišna kanalizacija i asfaltiranje. Plato prema Bogojavljenskoj ulici podrazumeva proširenje ulice, delimično su postavljeni ivičnjaci i sa još nekim radovima tamo ćemo uskoro afaltirati i postaviti behaton. Zelene površine se posebno uređuju. To je  taj presek radova u Senjaku i očekujemo da sve u zadatom roku bude završeno” kaže direktor Javnog preduzeća za planiranje i uređivanje građevinskog zemljišta u Pirotu, Slaviša Svilarov.

 

Slične vesti

Back to top button

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker