Lokalna samouprava

Radovi u Jastrebačkoj ulici, nov vodovod pa nov asfalt

U Jastrebačkoj ulici u naselju Đeram u toku su obimni radovi na zameni vodovodnih cevi na čemu će radnici Vodovoda i kanalizacije raditi narednih desetak dana. U planu je da se tokom ove građevinske sezone izvrši i kompletno preasfaltiranje novim slojem asfalta ove ulice, kazao je gradonačelnik Pirota mr Vladan Vasić prilikom obilaska radova. 

-Ove godine smo planirali potpunu zamenu vodovodne mreže. Vodovod će promeniti više od 1.100 metara vodovodne mreže, dužina ulice je 550 metara ali sa propratnim sokacima i prekopima do svake kuće biti promenjeno 1.100 metar mreže. Posle toga ćemo preasfaltirati celu ulicu u potpunom profilu, molimo građane za strpljenje jer je reč o 550 metara novog asfalta i mislim da ćemo ovim radovima ljudima koji žive u ovom delu grada učiniti život makar malo boljim-kazao je gradonačelnik Vasić.

Po rečima direktora Vodovoda i kanalizacije Zorana Nikolića, ovi radovi će potrajati negde oko mesec dana, ulica je uska pa će dosta priključaka do svake kuće morati ručno da se rade jer je nemoguće prići mehanizacijom. Nadam se da ćemo za mesec dana potpuno završiti ovu ulicu. Vodovod paralelno radi i u selu Poljska Ržana prema auto-putu i drugi krak prema selu Trnjana, a negde tokom leta planiramo da radimo i Prvomajsku ulicu u dužini od preko 1000 metara-kazao je direktor Nikolić.

Slične vesti

Leave a Reply

Back to top button

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker