Lokalna samouprava

Završeni radovi na rekonstrukciji sajamskog prostora u ulici Stevana Sremca

Realizacija projekta  “Adaptacija zgrade u vlasništvu Grada Pirota u multifunkcionalni objekat za kulturne, društvene i poslovne događaje” u okviru EU PRO PLUS programa ulazi u završnu fazu.  Rekonstrukcija sajamskog prostora (nekadašnje zatvorene pijace) u ulici Stevana Sremca je završena i planira se da u narednom periodu nakon kompletnog opremanja i uređenja enterijera ovo mesto postane centar za održavanje događaja od značaja za razvoj grada kao sto su sajmovi (peglane kobasice,  ćilima, sireva itd.) kao i druge promotivne aktivnosti.

Marija Đošić, šefica Kancelarije za lokalni ekonomski razvoj grada Pirota kaže da je u toku projekta, kao rezultat saradnje sa predstavnicima organizacijama javnog i civilnog sektora iz oblasti kulture,  izrađen i Program održivog kulturnog  razvoja  događaja. Ovaj dokumenat predstavlja svojevrsni vodič za održavanje kulturnih događaja i drugih manifestacija u renoviranom multifunkcionalnom prostoru i utvrđuje pravce za dalji kulturni razvoj Pirota kao centra pirotskog okruga. Rok za završetak projekta je novembar 2023.

Ovaj sadržaj je deo projekta Investicije po meri građana, u okviru Konkursa Grada Pirota za sufinansiranje medijskih projekata u 2023. godini

Slične vesti

Back to top button

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker