Gradska hronika

Radnik na Koridoru 10 koji je nakon povrede na radu preminuo bio angažovan na crno

Dvadesetosmogodišnji Nišlija Ž.R. koji je nakon teške povrede na radu koja se dogodila dok je radio u  jednoj niškoj firmi, angažovanoj na izgradnji Koridora 10 kod mesta Gradinje, preminuo 5. marta, radio je “na crno”, utvrdila je Inspekcija rada Pirotskog okruga, koja će, kako Pirotske vesti saznaju, protiv odgovornih lica u firmi u kojoj je nesrećni mladić radio, podneti krivične i prekršajne prijave. Nadležni organi će naziv firme obelodaniti čim kompletan postupak bude okončan.

 
Do povrede je došlo na gradilištu 27. februara, kada se sa kosine otkotljao kamen koji je probio prozor radne mašine u kojoj se nesrećni mladić nalazio. Tada je došlo i do teškog povređivanja. On je odmah transportovan u nišku bolnicu, ali je, nažalost, 5. marta podlegao povredama.

Tokom uviđaja inspekcija je konstatovala, da je Ž.R., radio na crno, odnosno da nije bio prijavljen na socijalno i penziono osiguranje, da je bio angažovan bez ugovora o radu i da nije bio osposobljen za bezbedan i suguran rad. Inače, od početka ove, ali i cele prošle godine, na području koje pokriva Inspekcija rada Pirotskog okruga nije bilo ni jedne povrede sa smrtnim ishodom.

 

Slične vesti

Leave a Reply

Back to top button

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker