Sport

Radnički u nedelju dočekuje novajliju u ligi ekipu Jedinstva iz Kruševca

U trećem kolu Srpske lige Istok Radnički u nedelju, 27. avgusta,  dočekuje novajliju u ligi ekipu Jedinstva iz Kruševca. Utakmica na stadionu kraj Nišave počinje u 16 i 30. Posle poraza u Kup utakmici u Radničkom veruju da će suđenje u prvenstvenim utakmicama biti regularno i da će na krajnji ishod uticati isključivo igra i sporstko nadmetanje.  

Šef Stručnog štaba Radničkog, Goran Lazarević, zahvalio se klubu i sekretaru Draganu Jankoviću  koji se javno oglasio i izneo taksativno neregularnosti sa suđenja na Kup utakmici. „Ja sam ekipi Meševa čestitao na pobedi ali sve ovo što se dešavalo govorim pre svega zbog ovih momaka, da bismo ih zaštitili kako bi i dalje imali želju i ambiciju kakvu su i do sada imali, da ne bi bili razočarani u daljim utakmicama i karijerama“ – kaže Lazarević i podvlači da je to razlog  reagovali a ne alibi zbog poraza. „Znam koliko rade, koliko se troše, koliko ulažu i onda doživljavamo ovakve stvari koje su potpuno  nebitne i banalne i  a ne znamo čime su izazvane. Nije stvar u porazu, mi nismo bili zadovoljni ni suđenjem u Kladovu gde smo pobedili. Ovo  je apel da se svi oni  koji vode ovu organizaciju i vode fudbal u ovom rangu takmičenja  uozbilje i da dozvole da imamo ravnopravne uslove da igramo fudbal i da se bavimo nečim čime bi se i publika vratila. Narod vidi šta se radi  i onda nije iznenađenje kada na utakmici bude svega 200 gledalaca.  Nadam se da ćemo nastaviti takmičenje u sportskom duhu i ambijentu“ – istakao je trener Radničkog.

Lazarević najavljuje da će i u utakmici koja predstoji  njegovi igrači pokušati  da osvoje još tri boda i da se nametnu svojom  igrom. „Sastajemo se sa ekipom Jedninstva koja ima odličnog trenera Radivojevića, dosta dobrih igrača sa bogatim karijerama. Tim koji je ušao u ligu koji će pružiti svoj maksimum i pokušati da uzme bodove ali mislim da smo mi kvalitetniji i sigurno bolji i ukoliko pružimo ono što možemo bodovi će ostati u Pirotu“ – poručio je Lazarević.  Osim Opačića na koga neće moći da računa za ovaj meč, Lazarević kaže da su svi ostali igrači spremni.

Fudbaler Aleksa Petrović  očekuje da će novajlija u ligi, u nedlju pokazati želju da pobedi ekipu koja je istakla kandidaturu za viši rang. Petrović kaže da je sa mnogim igračima iz kruševačkog tima igrao i da zna koliko mogu da pruže  na terenu  ali to ne predstavlja pritisak za njega i njegove saigrače. „Jedinstvo je spoj mladosti i iskustva, dosta  igrača koji su igrali i u inostranstvu, mnogi od mlađih igrača su prošli školu Napretka ili Trajala, željni su dokazivanja i ne smemo ni jednog trenutka da ih potcenimo“ – rekao je Aleksa Petrović.

Filip Stojanov kaže da će protivnik doći da se nadigrava ali da  će Radnički nametnuti svoju igru. „Ako poslušamo savete iz svlačionice mislim da će tri boda biti naša“ – rekao je Stojanov i najavio lepršavu igru i dobre akcije po kojima su Beli prepoznatljivi na terenu.

 

Slične vesti

Back to top button

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker