Sport

Radnički u nedelju dočekuje imenjaka iz Svilajnca

U 18. kolu Srpske lige Istok fudbaleri Radnički u nedelju dočekuju istoimenu ekipu iz Svilajnca. Utakmica počinje u 15 sati, na stadionu kraj Nišave. Posle prošlonedeljnog poraza „Beli“ su na drugom msetu a gostujuća ekipa je četvrta  na tabeli.

Posle prošlonedeljnog poraza od ekipe Meševa,  Radnički najavljuje povratak na pobednički kolosek i kvalitetnu igru koja krasi pirotski tim.   „Doživeli smo jako nezgodan i bolan poraz, obrukali smo se, to govori i sam rezultat, nismo pružili ni delić onoga što realno možemo. Već u 15. i minutu smo primili tri gola, odnosno poklonili ih, ništa nam nije išlo na ruku i bilo je jako teško vratiti se u igru pogotovo na terenu koji nam nije dozvoljavao da razvijemo svoju igru. Protivnik je bio jako motivisan a mi nismo bili na svom nivou, tako se namestilo i doživeli smo debakl“ rekao je, trener Radničkog, Goran Lazarević.

On kaže da su fudbaleri protekle nedelje dobro radili i da su okrenuti predstojećoj  utakmici. „ To su dobri igrači oni su nas i doveli do ovde gde smo sad i ja mislim da ovaj jedan poraz ne treba da nas obeshrabri. Svi smo svesnii situacije, sami smo u toj borbi i ako ne pružimo ono što je do nas na terenu niko nam ne može pomoći. Moramo da se vratimo na nivo igara koje su nas krasile i da pokažemo karakter, individualnu odgovornost i disciplinu i uz kvalitet koji imamo da se vratimo na pobednički kolosek“- rekao je šef Stručnog štaba Radničkog.

Trener Lazarević kaže da je Radnički iz Svilajnca ekipa koja zna da igra, sa dosta iskusnih igrača kao što su,  levi bek Blagojevć, Božić, Stojanović i napadač Jemović.  „Dolazi nam ekipa koja je zna da se takmiči, skup iskustva i mladosti, očekujemo jednu otvorenu utakmicu, oni će sigurno doći da se nadigravaju kao što je bilo i u jesenjem delu prvenstva. Bila je to jedna dinamična otvorena utakmica ali verujem u ove momke, znam koliko možemo i koliko znamo i ako budemo na tom nivou uspećemo da zabeležimo i pobedu“ – rekao je Lazarević. On kaže da Boža Mančić ni na ovoj utakmici neće nastupiti, ali da  se nada da će već od sldećg kola ekipa biti kompletna.

Mladi fudbaler Radničkog, Nenad Adžibaba, najavljuje dobru igru i, kakako kaže, veruje u pobedu svog tima.   „Samopouzdanje moramo da vratimo što, nismo zaboravili da igramo, porazi se dešavaju i velikim ekipama, moramo da se vratimo, da budemo jaki i da pobedimo svaku sledeću utakmicu.“ – kaže Adžibaba. Filip Djurović, pozvao je navijače da u nedelju dođu u što većem broju i istakao da su se igrači oporavili od poraza u prethodnom kolu kao i da su sami sebi postavili cilj da na svakoj utakmici idu na pobedu. „Odbrana kreće od nas napadača tako da smo i mi krivi za  golove u Meševu ali se nadam da ćemo sada biti bolji“ – rekao je Djurović.

Slične vesti

Back to top button

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker