Sport

Radnički poziva navijače na derbi sa Dinamom, uz podršku sa tribina do pobede

Posle dobre igre u Leskovcu protiv Dubočice i osvojenog boda Radnički se u nedelju sastaje sa još jednim jakim protivnikom, dojučerašnjim prvoligašem, Dinamom iz Vranja. U redovima “Belih” atmosfera je pozitivna i nema povređenih igrača. Marko Vidojević, šef stručnog štaba Radničkog, očekuje od svojih igrača da ponove pristup igri kao na prošlom meču, i da uz podršku publike osvoje nove bodove.

“Nadam se da ćemo pokazati nivo više što se kvaliteta igre tiče, a kvalitet svakako može da se pomeri i da ćemo doći do pobede koja bi potvrdila taj dobar ulazak u prvenstvo. Što se sastava tiče to je ta grupa igrača koja radi zadnjih nedelja, a dobar deo sastava čine i momci iz omladinskog pogona. Svi su zdravi, nadam se da će tako i da ostane, to nam je jako bitno. U međuvremenu smo registrovali golmana Stepanovića, tako da smo i na tom mestu konkurentni, imamo dva perspektivna i mlada čuvara mreže. Prelazni rok još traje i nadam se da ćemo naći još neka rešenja da bismo dobili i na kvantitetu i kvalitetu”- izjavio je Vidojević.

On je dodao da oko sastava ekipe nema problema. Lepo je igrati pred publikom i Vidojević je pozvao navijače da podrže dosta promenjen sastav u odnosu na prošlu godinu. Radnički je u prošlom kolu počeo utakmicu sa osam igrača koji su iz Pirota, a završio sa deset. U redovima Radničkog je dosta igrača koji su generacijski omladinci i podrška publike bi im bila dragocena.

Kapiten Radničkog, Filip Tolić, kaže da veličina i ime Kluba samo po sebi donosi motivaciju za igru bez obzira na rang takmičenja. Dobro je igrati pred najvijačima tako da je i on uputio poziv da se na tribinama Stadiona “Dragan Nikolić” okupe u što većem broju.

“Da li je Prva ili Srpska liga nije presudno, u Klubu kao što je Radnički Pirot igrači mora da budu na sto posto i maksimalno motivisani. Pred nama je druga utakmica i derbi sa prošlogodišnjim prvoligašem. Očekujem jednu dobru, kvalitetnu utakmicu, maksimalno se spremamo i mislim da imamo kvalitet da dobijemo utakmicu i uđemo u prvestvo sa četiri boda iz dva derbija. U Leskovcu je bila sjajna atmosfera za fudbal, nadam se da će tako biti i u Pirotu, jer publika i navijanje izvlači iz igrače i više od maksimuma. Imamo dobre pojedince koji mogu da reše utakmicu jednim potezom i nadam se da će i publika da ih motiviše da to pokažu”- rekao je Tolić.

Utakmica se igra u nedelju, 22. avgusta, sa početkom u 17 časova.

Slične vesti

Back to top button

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker