Sport

Radnički poražen u Novom Pazaru – Beli zbog suđenja prekinuli utakmicu

Porazom u Novom Pazaru, Radnički se jednom nogom vratio nazad, u Srpsku ligu Istok, u kojoj je do pre dve godine, proveo punih osam godina. Šanse za opstanak su teorijske. Temnić, Radnički Pirot, ČSK Pivara i Jagodina, deluju usamljeno ispod crte, na tabeli Prve lige Srbije, i četiri kola pre kraja, njihova takmičarska sudbina deluje jasno. 

Beli su poraženi danas u Novom Pazaru rezultatom 2:1 iako su poveli golom Dimitrova. Ubrzo su izjednačili domaćini, da bi odmah potom usledio incident. Glavni sudija Borko Mijailović, dosudio je najstrožu kaznu za Bele, da bi nakon neverovatnog pritiska domaćih igrača, kakav se ne viđa često, poništio svoju odluku. Ovaj potez je doveo do revolta igrača Radničkog, koji su na desetak minuta napustili stadion. Zbog neizbežne suspenzije, ako bi ostali pri odluci da ne završe meč, vratili su se na teren. Sramna odluka glavnog sudije, poljuljala je igru Belih, koji su do kraja primili još jedan gol, dovoljan za poraz.

Ne pamtim da sam ovo nekad doživeo. Nisu nam dosuđena dva čista penala. Jurnjava na sudiju i pritisak kakav nisam video, prilikom odluke da nam dosudi jedanesterac. Jedva smo se vratili na teren. Katastrofalno suđenje, publika i neizbežan poraz. Situacija je toliko alarmantna da Novi Pazar napištamo uz pratnju policije a posmatrač je potvrdio da su obanedosudjena penala za Bele čista kao suza- rekao je Pirotskim vestima, Dragan Janković, sekretar Kluba.

U narednom kolu Beli dočekuju Radnički iz Kragujevca, zatim sledi gostovanje Teleoptiku, pa domaćinstvo Inđiji i u poslednjem kolu gostovanje Slobodi iz Užica.

 

Slične vesti

Leave a Reply

Back to top button

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker