Sport

Radnički poražen na “generalnoj probi”

Prvu utakmicu u sezoni 2017/2018, Radnički igra naredne subote u Kruševcu, sa novim prvoligašem, ekipom Temnić iz Varvarina, a svoju poslednju utakmicu u pripremnom periodu odigrali su danas sa Jagodinom. Radnički je poražen rezultatom 1:0.

Trener Dražen Dukić je u Jagodini izveo sastav, koji će verovatno izvesti i u Kruševcu narednog vikenda.

Na golu je bio Bulajić, u odbrani Božidar Mančić, Nikolić, Dojkić i Andjelković, u veznom redu na poziciji zadnjih veznih igrača Tolić i Matović, , po krilima Emeke i Nemanja Mančić, dok je na poziciji prednjeg veznog Živanović i najistureniji u napadu Željko Dimitrov.

Radnički je u prvom poluvremenu igrao slabo, pas na kome se potencira nije služio Bele, bez konkretne ideje, što je dovelo do toga da nema konkretnih akcija i prilika. Teško su iznosili loptu sa svoje polovine, a jedan nesmotreni start Dojkića na domaćem igraču, doveo je do kratkog prekida i koškanja igrača dveju ekipa. Jagodini je u prvom poluvremenu poništen gol zbog ofsajda, a imali su i nekoliko izglednih prilika. Domaćini su bili bolji u prvom poluvremenu, koje je ujedno jedno od najlošijih za Bele tokom priprema.

Drugo poluvreme Jagodina otvara sa dve stopostotne šanse koje nisu iskoristili. Treću priliku nisu prokockali Jagodinci i postigli su gol. Nakon jednog centaršuta, lopta je nezgodno pogodila igrača Radničkog Miloša Nikolića i završila iza ledja Bulajića. Trener Dukić je sredinom drugog dela igre izvršio tri izmene. Umesto Tolića ušao je Filipović, umesto Emeke, Petrović, a Nemanju Mančića na terenu je zamenio Miloš Spasić. Veliki broj izmena u domaćem sastavu Jagodine. Trener Jagodine, Vlada Petrović, je poslednjih dvadedesetak minuta igrao gotovo sa potpuno drugim sastavom, u odnosu na početak utakmice. I Radnički je do kraja utakmice zamenio još nekoliko igrača, tako da su utakmicu privele kraju druge postave obeju ekipa. Dimitrov je u dva navrata imao priliku da poravna rezultat pri kraju meča, ali nije uspeo da savlada rezervnog golmana Jagodine i utakmica je završena rezultatom 1:0.

Trener Dukić je mogao da uvidi nedostatke u igri svoje ekipe i imaće priliku i pokuša da naredne nedelje ispravi sve ono što nije bilo dobro u dve poslednje provere, sa Radničkim iz Kragujevca i Jagodinom. Radnički gostuje Varvarinu u prvom kolu, dok u drugom kolu putuje u Topolu. Treće kolo se igra pred Piroćancima, sa novosadskim Proleterom.

U prelaznom roku Radnički su napustili Marković, Bućković, Čordašić, Vasić, Ristov i Memedović.

Radnički u novu sezonu ulazi sa sledećim igračkim kadrom:

Golmani: Bulajić, Ilić

Odbrana: B.Mančić, Nikolić, Dojkić, Ćirić, Andjelković, Davidović i Vasov

Vezni red: Tolić, Matović, Filipović, Davor Petrov, Emeke, Spasić, N.Mančić, Živanović, Ivković i Todorović

Napadači: Dimitrov, Petrović i Marko Mančić

Nedostaje Nemanja Petrov, koji je i dalje formalno igrač Radničkog, ali je tokom priprema bio sa ekipom Novog Pazara i njegov status je nepoznat.

Slične vesti

Leave a Reply

Back to top button

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker