Sport

Radnički počeo sa pripremama

Danas je na pomoćnom terenu Gradskog stadiona prvi tim Radničkog prozivkom igrača počeo sa pripremama za prolećni deo prvenstva. Ekipu napuštaju Fuad Salihović, Ilija Tanasković, Stefan Spasić, Milan Tasić, Miloš Perić, Danijel Ilić, Nemanja Kuštrimović i Vladimir Disić pa će rukovodstvo kluba nastojati da do početka nastavka prvenstva dovede u klub nova imena, ali će po rečima predsednika kluba Aleksandra Ćirića, akcenat biti na domaćim snagama od kojih se očekuju bolje igre u nastavku prvenstva.

radnicki (2)

-Ništa nije urađeno slučajno, igrači su planski potražili nove klubove, a neki od igrača su imali i nerealne zahteve koje mi nismo mogli niti spremni da ispunimo. Što se tiče prelaznog roka, radio se skauting još tokom polusezone i ja veruje u stručni štab i nadam se da ćemo dovesti pojačanja. Očekujem dva do tri nova lica u pripremnom periodu. Kao i u prethodnom periodu posvetićemo mnogo više pažnje našim igračima koji će dobiti više šansi u odnosu na prethodni period i očekujem od njih bolje igre i bolje partije. Takođe, nastavićemo da poklanjamo veliku pažnju mlađim selekcijama, tu očekujem i dobra pojačanja u trenerskom kadru. Prioritet je da mnogo veću pažnju posvetimo mladima jer je naš prioritet da u budućnosti Radnički živi od svoje omladinske škole, a ne od lokalne samouprave s obzirom da je poslednjih par meseci aktuelan novi Zakon o sportu, po kome bi mnogo manje para išlo fudbalskom klubu tako da mi svoje planove moramo da krojimo u odnosu na to-kazao je Ćirić.

radnicki (3)

Trener Radničkog Marjan Živković kazao je da trenutno raposlaže sa 18 igrača.

-To može da bude malo, a nekada i puno, u zavisnosti od kvaliteta. U skoro svim linijama će nam trebati neko pojačanje. To može da bude pojačanje i iz našeg omladinskog pogona, a ukoliko stručni štab proceni da ne možemo da računamo na naše omladince na nekoj od pozicija, onda ćemo potražiti pojačanje sa strane-kazao je Živković.

radnicki (1)

 

Slične vesti

Leave a Reply

Back to top button

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker