Sport

Radnički počeo sa pripremama, ambicije kluba – ostanak u gornjem delu tabele. Plej of – zašto da ne!

Danas je na pomoćnom terenu Radničkog prozivkom igrača zvanično počeo proces priprema fudbalera Radničkog za nastavak takmičenja u Prvoj ligi. Ambicije kluba su opstanak u ligi, odnosno da se što je ranije moguće obezbedi plasman u gornji deo tabele, a onda možda izbori i plej-of,  kazao je predsednik kluba Zoran Nikolić. Za sada nijedan igrač Belih nije uzeo ispisnicu, mada je interesovanje klubova ogromno, posebno za Patija Spasića i Mitu Pobulića, “udarne” igle Belih. Ipak, za sada niko nije zatražio ispisnicu, a ukoliko do toga i dođe, mi već znamo kako ćemo nadoknaditi i pojačati tim u slučaju da nas neki od standarnih prvotimaca napusti, kazao je predsednik Nikolić.

-Meni je drago da su gotovo svi fudbaleri iz jesenjeg dela sa nama, verovatno će biti promena, ali u ovom trenutku niko nije otišao, niti došao. Zadovoljni smo onim što smo učinili i igrama koje smo prikazali u jesenjem delu prvenstva, zato smo hteli da zadržimo kostur tima i čini mi se da smo u tome i uspeli-kazao je predsednik Nikolić.

On je dodao i da će rukovodstvo kluba nastojati da obezbedi pripreme van Pirota, što pirotski klub godinama nije mogao da priušti.

-Procena je da bi to bilo veoma dobro po tim, za homogenizaciju ekipe, da desetak dana provede na pripremama. Kako, kada i gde će biti organizovane, o tome će odlučiti stručni štab, a mi iz rukovodstva imamo zadatak da pomognemo realizaciju toga-kazao je Nikolić.

dejan čelar trener radnički pirot
Trener Dejan Čelar

Čelar: Atmosfera u klubu odlična, međuljudski odnosi perfektni.

Trener Belih Dejan Čelar, koji je u jesenjem delu odradio veliki posao za Bele u veoma teškom trenutku, kada je tim neplanirano ostao bez trenera, uspevši da ekipu vrati na pobednički kolosek posle neugodne serije poraza, kazao je da je atmosfera u klubu sada odlična.

-Kada sam dolazio u Pirot prioritet je bio opstanak, međutim posle dobrih rezultata na jesen videli smo da možemo da budemo u odabranom društvu. Imamo uverenje u Stručnom štabu i klubu da, pogotovo posle ostanka igrača koji su izneli jesenji deo prvenstva, u zavisnosti od eventualnih odlazaka, verujem da možemo da ostvarimo taj cilj i budemo u plej-ofu. Postoji ogromno interesovanje ne samo za Spasićem i Pobulićem već i za drugim igračima, međutim, naše želje da sačuvamo ekipu i njihova želja da ostanu još jedan su dokaz da su naši međuljudski odnosi perfektni, tako da su danas svi došli nasmejani i zadovoljstvo mi je da nastavimo. Ja ne polažem mnogo na pripremni period, to je samo nastavak rada. Biće sedam utakmica, verujem da ćemo izabrati pravu opciju za dvonedeljne pripreme u Bugarskoj, gde ćemo takođe nastojati da odigramo četiri pripremne utakmice, možda i sa nekim superligašem ili prvoligašem-kazao je trener Čelar.

Generalna provera tima Belih je zakazana za 22. februar kada dolazi Jagodina, a u prvom kolu dolazi prvak lige, ekipa beogradskog Grafičara – 29. februara. 

-Verujemo da možemo od prvog kola da zadržimo najmanje nivo iz jesenjeg dela, a da se u nekim detaljima i nadogradimo-kazao je Čelar.

Slične vesti

Back to top button

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker