Sport

Radnički počeo odigravanje kontrolnih utakmica, uspešna prva provera

U okviru priprema za prolećni deo prvenstva Radnički Pirot je danas, u prvoj trening utakmici, savladao Timočanina iz Knjaževca sa 1:0. Po veoma hladnom i vetrovitom vremenu utakmica bez rezultatskog značaja, u kojoj je većina fudbalera dobila šansu, odigrana je na terenu sa veštačkom travom što je bila velika pogodnost, s obzirom da su ostali tereni zaleđeni pa je na ovaj način u velikoj meri smanjen rizik od povrede igrača koji su tek u početnoj fazi priprema.

Trener Radničkog, Goran Lazarević, kaže da je rano za ocene, ali da je danas video dosta dobrih stvari kod svojih fudbalera, kao i grešaka, individualnih i grupnih, ali zato služe pripreme da se to ispravlja i postigne cilj kako vreme prolazi.

“Danas, po ovako hladnom vremenu nisam mogao da nešto više očekujem, bilo je teško za igru. Generalno, treba biti zadovoljan, s obzirom da smo ušli u treću nedelju priprema. Mi kroz igru stvaramo konstantno veliki broj prilika, ali i promašujemo i očekujem da, kako vreme bude išlo, i to ispravimo i podignemo realizaciju na viši nivo. Raduje me što su sve šanse došle iz nekih izgrađenih akcija, sve je dolazilo iz igre, dobre osmišljenosti i onoga što radimo” – izjavio je Lazarević.

U subotu Radnički u drugoj proveri dočekuje Topličanina iz Prokuplja.

Foto: Ilija Pejčić Lika

Slične vesti

Back to top button

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker