Sport

Radnički Pirot počeo pripreme – Cilj jasan, sačuvati prvo mesto

Fudbaleri Radničkog iz Pirota danas su počeli priprema za prolećni deo prvenstva. Posle prozivke u svlačionici i kraćeg razgovora sa, trenerom, Goranom Lazarevićem i, predsednikom Kluba, Bratislavom Ćirićem održan je prvi trening na terenu sa veštačkom travom, gde će se celokupne pripreme i realizovati. Predsednik Ćirić je istakao da pripreme za prolećni deo prvenstva Radnički započinje sa dobre startne pozicije, sa prvog mesta na tabeli, i da je cilj da se to mesto sačuva.  

“Ove sezone imamo veliku šansu, imamo dobru poziciju na polusezoni, tu su i pojačanja i jurišamo na to prvo mesto. Imamo podršku grada, mislim da je to sve u redu i na momcima je da se bore i da na ovom zelenom tepihu dođemo do Prve lige. Što se tiče finansija primarni cilj nam je bio da se konsoliduje Klub, jer se iz godine u godinu povlače neka dugovanja koja nisu mala, ali smo na dobrom putu da se konsolidujemo. Ako ostvarimo dobre rezultate verujem da ćemo u to vreme biti i finansijski potpuno stabilni i kada uđemo u Prvu ligu da budemo stabilan prvoligaš” – rekao je Ćirić.

Šef stručnog štaba Radničkog, Goran Lazarević, kaže da su i ove pripreme kao i ostale, ni teže ni lakše. Cilj je da se fudbaleri pripreme što bolje.

“Pre svega da napravimo našu igru, da neke automatizme ponovima, da uvedemo neke nove stvari, da se nadograđujemo i da se spremimo najbolje za ono što nas čeka. Imaćemo ozbiljne konkurente, možda je Dubočica najozbiljniji, ali na nama je sve, da se spremimo i odigramo onako kako smo igrali u prvom delu i da odbranimo ono što smo osvojili” – izjavio je Lazarević.

Lazarević još uvek nije želeo da govori o novim fudbalerima. Izvesno je da Dragan Ignić i Nemanja Stančić odlaze iz Kluba a pod znakom pitanja su Miloš Janković i Darko Stojanović. U stručnom štabu nema promena, a prvu, od 6 planiranih utakmica, Radnički će odigrati 8. februara sa Timočaninom. Prvenstvo se nastavlja 4. marta.

Slične vesti

Back to top button

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker