Sport

Radnički Pirot – ekipa godine. Proglašeni najuspešniji sportisti, sportistkinje i klubovi u 2019. godini

Večeras je, tradicionalno, u sklopu ceremonije otvaranja ovogodišnje Božićne škole sporta organizovano i proglašenje najboljih sportista, sportistkinja i klubova u protekloj godini. Za najuspešniji klub proglašen je FK Radnički Pirot, priznanja su dodeljena i košarkašima Pirota i kadetkinjama Gimnazijalca. Specijalna nagrada dodeljena je SK Mladost koji je u inkluzivnoj košarci osvojio srebrnu medalju na Letnjim olimpijskim igrama. Program su vodili poznati sportski novinari Borivoje Petrović i Vladimir Veljković, glavni urednik RTV Pirot.

U kategoriji pionira najboljim sportistima nagrade je uručio zamenik gradonačelnika Vidojko Panajotović, a najboljima su proglašeni Iva Mančić, Ognjen Antić, Branka Petrović, Marko Manić, Sofija Jovičić, Vuk Manić i Mila Nikolić.

Predstavnik kompanije koja svake godine daje veliki doprinos organizaciji Božićne škole sporta – Tigar Tajersa – Zoran Kostić uručio je nagrade za najbolje sportiste u juniorskoj konkurenciji. 

Najboljima su proglašeni Maša Džunić, iz ŽFK Jedinstva, Jelena Stojanović iz ŽRK Pirot, Milica Golubović iz GK Soko, dok su u muškoj konkurenciji nagrade dodeljene Nemanji Pešiću, iz SSK Stara planina, Vuku Vasiću, fenomenalnom mladom košarkašu koji već sada igra u jednoj američkoj koledž ekipi i Saši Nikoliću iz Boks kluba Pirot, mladiću koji je osvojio sve što se može osvojiti.

Za dostignuće godine proglašena je fenomenalna mlada odbojkašica Mila Đorđević, koja igra u Crvenoj Zvezdi. 

Gradonačelnik Pirota mr Vladan Vasić i proslavljeni odbojkaš Vanja Grbić uručili su nagrade najboljim sportistima i sportistkinjama u 2019. godini.

Za sportistkinje godine proglašene su Jovana Veljković, odbojkašica, Nina Vasić iz ŽFK Jedinstva a prvo mesto pripalo je fenomenalnoj rukometašici Simoni Tančić, koja je nemilosrdno rešetala protivničke golove.

Priznanja sportiste godine pripala su Milošu Patiju Spasiću, izvanrednom mladom fudbaleru Radničkog koji je “eksplodirao” u 2019. godini i kome se smeši internacionalna karijera, Marko Kostić, iz MK Kostić, neustrašivi motociklista i prvak Srbije u motokrosu – MX1 kategoriji, dok je za sportistu godine proglašen Uroš Mijalković, koji sa velikim uspehom predstavlja Pirot i Srbiju na najvećim svetskim karate turnirima, i bori se za olimpijsku normu, samim tim i ulazak u istoriju pirotskog ali i3  srpskog sporta.

 

 

 

Slične vesti

Back to top button

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker