Sport

Radnički ima budućnost – stasavaju novi majstori fudbala

Mlade uzdanice pirotskog Radničkog, osamnaestogodišnjaci Uroš Filipović i Darko Vasić, kako je trener Marjan Živković istakao nedavno, predstavljaju veliki potencijal za Radnički, zbog čega sve češće dobijaju šansu da zaigraju za prvi tim, što za njih predstavlja veliko iskustvo. Trener Živković istakao je da će mladi i talentovani igrači dobijati sve više šansi da pokažu svoje znanje, ali i da se kale.

Uroš Filipović je došao iz Crvene Zvezde, kako bi omladincima Belih pomogao da sačuvaju mesto u najvećem rangu takmičenja za omladince, ali sve češće dobija priliku da igra i za prvi tim Radničkog.

Kako je Pirotskim vestima kazao Filipović, uslovi za rad i napredovanje mladih igrača u Radničkom su izvanredni, izvan svih njegovih očekivanja, možda čak bolji nego u Crvenoj Zvezdi, gde je ponikao i igrao osam godina. Iako za tri kola Omladinci u Pirotu igraju protiv Crvene Zvezde, Filipović već sada kaže da će uprkos tome što je u Zvezdi ponikao i napravio prve fudbalske korake, dati sve od sebe da veoma važni bodovi ostanu u Pirotu, umesto da odu klubu iz Ljutice Bogdana, koji se bori za prvaka lige. 

Darko Vasić je ponikao u fudbalskoj školi Radničkog. On je za Pirotske vesti kazao da veruje da će Omladinci izboriti opstanak u Kvalitetnoj ligi Srbije, najvišem rangu takmičenja za ovaj uzrast.

-Smatram da bi opstanak u Kvalitetnoj ligi mnogo značio mladim igračima koji stasavaju za prvi tim. Imamo pet boda iznad opasne zone, ali slede nam teške utakmice. Danas igramo protiv Rada u 13 sata i pozivam sve da dođu da nas podrže jer ako dobijemo, jednom nogom već sada ostajemo u ligi. Igranje u prvom timu svakom mladom igraču mnogo znači. Kad igraš sa starijim u seniorskom timu, igra se veoma jako, brzo i svakom mladom igraču znači dobijanje minutaže u prvom timu. Ja sam za sada zadovoljan onim što sam pokazao-kazao je Vasić Pirotskim vestima. 

Vasić i Filipović su igrali u prvom timu u poslednjoj utakmici pred domaćom publikom, protiv ekipe Proletera, kada su, po rečima trenera Živkovića, zadovoljili svojom igrom.

Praksa pružanja šanse mladim nadama najbolje se pokazala na primeru mladog i izuzetno talentovanog Miloša Patija Spasića, koji je već stasao u vrsnog golgetera. U utakmici protiv Proletera iz Novog Sada, koju su Beli dobili sa 2:0, Spasić je postigao dva pogotka. Upravo za Spasićem, Vasićem i Filipovićem vlada veliko interesovanje pojedinih beogradskih klubova pa će u letnjem prelaznom roku Radničkom biti teško da zadrži ove igrače u svojim redovima. 

http://www.pirotskevesti.rs/sport/praznik-fudbala-na-stadionu-radnickog-pao-proleter-iz-novog-sada-3020/

Slične vesti

Leave a Reply

Back to top button

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker