Sport

Radnički bolji, bodovi Novosađanima

Prva liga Srbije, 6. kolo

FK “Radnički” –  FK “Kabel” 0 : 1 (0 : 1)

FK “Radnički ” Pirot: Trkulja, Mančić, Adžibaba, Mijalković, Tolić(Marković), Dojkić, Đorđijevski(Momić), Mirković, Edoa (Milošević),Petrović, Milenković.

Fudbaleri “Kabela” pobedili su domaći Radnički sa 1:0 u korektnoj i fer igri. Očekivalo se više od lidera na tabeli, ali očigledno da se obistinila prognoza pomoćnog trenera Radničkog, Milana Ćirića koji je danas vodio ekipu, da će Kabel igrati defanzivno, čvrsto u odbrani i tražiti priliku u kontranapadu.

Radnički je u prvom poluvremenu dominirao. Igralo se uglavnom na polovini gostiju. Kapiten Tolić je dobro organizovao napade, ali kroz zgusnutu odbranu Kabela se teško prolazilo. U trinaestom minutu igre Radnički je mogao da povede, Edoa je dobro ubacio loptu u kazneni prostor, ali je šut Milenkovića ipak završio u rukama golmana Braća. A, onda hladan tuš. Igrao se trideset sedmi minut. Radnički je bio u napadu. Kada se malo ko nadao odbrabeni igrač Kabela uputio je dugačku loptu sa svoje polovine do veoma veštog Mesarevića koji se stuštio u šesnaesterac Radničkog, došao do same korner linije i , gotovo neverovatno, iz mrtvog ugla sa leve strane pogodio mrežu sve sigurnijeg golmana Radničkog, Marka Trkulje. Na poluvreme se otišlo minimalnim vođstvom gostiju. Nažalost, u nastavku igre Radnički nije bio tako ubojit. Igralo se ravnopravno. Kabel nije imao izrazitih šansi, mada je nekoliko puta odličan dribler, Aleksandar Mesarević, unosio pometnju u odbrambenu liniju Radničkog. Pred sam kraj utakmice, devedeset drugi minut, Radnički nije realizovao najzreliju šansu na utakmici. Ono što svakako raduje, bez obzira na još jedan poraz na domaćem terenu Radnički ima igru, dobre fudbalere i nadamo se da će u nastavku prvenstva ovaj kvalitet doći do izražaja.

“Očekivali smo tešku utakmicu uz, naravno, veliki respekt rivala. Uspeli smo da blagovremeno postignemo pogodak i kao što obično biva moji igrači su se povukli i bili smo u potisnutom položaju. Sigurno je da smo nešto opreznije ušli u ovaj meč, pogotovo jer sam se bojao da posle pet pobeda zaredom ne dođe do opuštanja igrača. Međutim uspeli smo da u veoma teškoj utakmici osvojima bodove i čestitam svojim igračima na tome”, izjavio je trener “Kabela” , Zoran Vasiljević.

“Znali smo da će ekipa Kabela koja poseduje jako dobre pojedince da čeka neku svoju šansu i iz polušanse su nam dali gol, Našalost nismo uspeli da održimo isti ritam igre i preokrenemo rezultat. Imali smo malo i problema sa povredama igrača, nismo imali adekvatne zamene i to jeste jedan od razloga da nismo uspeli da u visokom ritmu igramo do kraja. Bez obzira na poraz zadovoljan sam igrom Radničkog” – izjavio je trener Radničkog, Milan Ćirić.

Slične vesti

Back to top button

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker