Agrar

Radmili Ćirić, poljoprivrednica  iz sela Pasjač kod Pirota, dobitnica glavne nagrade Organic konkursa NLB Komercijalne banke

Radmili Ćirić, poljoprivrednica  iz sela Pasjač kod Pirota, dobitnica je glavne nagrade tradicionalnog Organic konkursa NLB Komercijalne banke, u iznosu od 1.000.000 dinara. Konkurs je danas zvanično zatvoren svečanom dodelom nagrada u ukupnom iznosu od dva i po miliona dinara za najbolje projekte iz oblasti proizvodnje, prerade i ponude organskih proizvoda.  Na dvanaesti po redu Organic konkurs, ove godine pristiglo je 50 projekata.

Najveći broj, 26 prijava, potekao je od gazdinstava koja se bave biljnom proizvodnjom, šest prijava pristiglo je od onih koji se bave stočarstvom i pčelarstvom, dok je 12 prijava stiglo od gazdinstava koja se bave mešovitom proizvodnjom (biljna i prerada). Imali smo i šest prijava u kategoriji uslužni/ugostiteljski objekat.

Ove godine prvi put su dodeljene i tri specijalne nagrade u iznosu od po 500.000 dinara – za damu koja se bavi organskom proizvodnjom nagrada je dodeljena Tatijani Božović iz Arilja, nagrada mladoj osobi starosti do 40 godina uručena je Darku Batiniću iz Lazareva, dok je nagrada za uslužni/ugostiteljski objekat koji u svojoj ponudi ima makar jedan proizvod organskog porekla iz Srbije dodeljena Marku Orloviću (TR Agrikultura Orlović) iz Kraljeva.

Slične vesti

Back to top button

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker