Kultura

Radionica u pirotskoj Biblioteci – “Sveti Sava decu obasjava”

Povodom Savindana, u Čitaonici Narodne biblioteke Pirot, u četvrtak, 26. januara, održana je radionica pod nazivom ,,Sveti Sava – decu obasjava”. Učesnici radionice bili su učenici OŠ ,,Vuk Karadžić” koji pohađaju časove verske nastave kod nastavnice Brankice Vidojević. Radionicu su vodile, bibliotekarke Dečjeg odeljenja, Julijana Božić i Tanja Mančić.

Kroz niz interaktivnih aktivnosti učenici su se upoznali sa životom i radom Svetog Save. Nakon pročitanih priča i pesama, u kojima se Sveti Sava prikazuje ne samo kao arhiepiskop i književnik, već i kao neko ko je širio mudrost i hrišćansku misao među ljudima, učenici su likovno izrazili svoj doživljaj, priređena je izložba njihovih radova i podeljene su zahvalnice.

Prema rečima, direktorke pirotske Biblioteke, Bojane Ćirić ovakve radionice u narednom periodu postaće praksa. Na ovaj način razvijaju se čitalačke navike, učenici doživljavaju Biblioteku kao mesto za kreativno izražavanje, a neguje se i dobra saradnja sa školama i lokalnom samoupravom.

Slične vesti

Back to top button

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker