Kultura

Kurs etno-pevanja Snežane Spasić

U okviru Pirotskog kulturnog leta u Pirotu će biti održana Kreativna radionica etno zvuka koju će voditi čuveni etno-vokal, poreklom iz Pirota Snežana Spasić.

DSCF6653_resize

Tačan termin održavanja radionice biće poznat narednih dana, a po najavama iz Doma kulture, poziv za učešće u radionici otvoren je mladim talentima starijim od 16 godina koji žele da na ovaj način razviju svoje muzičke potencijale.

Radionica je besplatna za polaznike, broj polaznika je ograničen a kurs etno-pevanja trajaće sedam dana.

Osnovna ideja radionice je da se polaznicima, kroz igru, pokret i vežbe prezentuju različite tehnike narodnog pevanja, da im se ukaže na pravilan način korišćenja respiratornih funkcija, skeletno-mišićnog sistema, kao i da im se pojasni uloga scenskog pokreta i profesionalnog pristupa u izvođenju tradicionalnog pevanja i muzike uopšte.

Radionica je besplatna za polaznike, a uslov za pohađanje je posedovanje bazičnog muzičkog sluha. Zamišljena je kao sedmodnevna škola etno-pevanja u trajanju od 2 do 4 časa dnevno, sa pauzama, (u zavisnosti od uzrasta i afiniteta polaznika) i namenjena je svima koji su zainteresovani za tradicionalnu muziku.

Kreativna radionica etno zvuka „NAISSA“ je poklon Opštine Pirot i Snežane Spasić, sa željom da se pruži nadahnuće i podstrek zainteresovanima za tradicionalnu muziku i kulturu uopšte, a i da im se ukaže na drugačiji način prezentovanja narodne umetnosti, osim estradne.

Svi zainteresovani, mogu da se prijave u Domu kulture Pirot na mail: [email protected] ili na telefon 010/321-666 ili
Rok za prijavu je do 21. jula 2014. God. Broj polaznika je ograničen.

A.Ć.

foto Aleksandar Ćirić

Slične vesti

Leave a Reply

Back to top button

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker