Ljudi velikog srca

Radioamateri iz sela Sinja Glava dovezli u veoma teškom stanju meštanina ovog sela koji je živeo u krajnje nehumanim uslovima i potrebna mu je pomoć

Radioamateri iz Radio kluba Pirot večeras su na poziv jedne sugrađanke poreklom iz sela Sinja Glava i njen apel da u selu u praktično urušenoj kući, bez krova, prozora, struje, vode, živi u veoma teškim uslovima naš sugrađanin Rade Ćirić, koji je pritom u veoma teškom zdravstvenom stanju, odmah reagovali i terenskim vozilom dovezle ovog našeg sugrađanina do bolnice gde je hospitalizovan. 

Živeo u ruševinama od kuće

Radioamateri Milan Radovanović i Bojan Božić kažu za Pirotske vesti da su na apel sugrađanke Brankice Aleksić, koja je poreklom iz Sinje Glave, reagovali odmah a da je prizor i uslovi u kojima živi ovaj nesrećni čovek – najblaže rečeno katastrofalni i nehumani.

-Kuća je gotovo potpuno urušena, sa ogromnim rupama u podu, bez prozora, bez struje, bez vode, čovek je toliko bio dehidrirao i bez vode da kad smo mu dali vodu da pije nije mogao da dođe sebi. Zatekli smo ga umotanog u nekoliko ćebadi. Pritom, u veoma lošem je zdravstvenom stanju, sa brojnim povredama, velikim bolovima u rukama, nogama, veoma teško se kreće. Zaista smo se potresli kada smo videli u kako nehumanim uslovima živi Rade. On čak nema ni ličnu kartu, zdravstvenu knjižicu pa je isprva i odbijao pomoć od straha da ga neće primiti, međutim, mi smo već kontaktirali sa Hitnom pomoći i preneli mu uveravanja da će mu se pomoći bez obzira na sve. Uspeli smo da ga ubedimo i transportovali najpre do Hitne pomoći, nakon čega je prebačen na ortopediju, kako bi se ispitalo njegovo stanje i bio zbrinut-kažu Radovanović i Božić.

Humani pirotski radioamateri apeluju ovim putem da se našem sugrađaninu pomogne.

-Nažalost, mi više ne možemo da mu pomognemo od ovoga što smo učinili, ali apelujemo na sve koji to mogu, pre svega na nadležne instituacije, da se pomogne ovom čoveku, jer su uslovi u kojima je živeo, najblaže rečeno nehumani. Saznali smo da je povremeno drvario i da se tako izdržavao, ali je verovatno zbog veoma teškog zdravstvenog stanja morao da prestane da drvari pa je praktično ostao bez sredstava za život-kaže Radovanović.

 

Slične vesti

Back to top button

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker