Sport

Radnički remizirao sa OFK Beogradom 1:1 (0:0), Beli fudbalskoj Srbiji dali lekciju iz fer-pleja

Pirotski Beli su se danas na stadionu kraj Nišave oprostili od svoje publike za ovu sezonu, koja je bila izuzetno uspešna za Radnički, svi ciljevi koje je rukovodstvo kluba postavilo na početu sezone su ispunjeni odavno, a Radnički je sada stabilni Prvoligaš, što do pre samo par godina gotovo da nije bilo zamislivo. Aktuelno rukovodstvo na čelu sa Aleksandrom Ćirićem ulazi u istoriju kluba jer je za samo dve sezone uspelo da Radnički iz dugogodišnjeg tavorenja po seoskim ligama, uvede u rang koji mu i pripada  – Prvu ligu Srbije, a da već ove sezone Radnički postane stabilan prvoligaš. To je prepoznala i publika koja je u velikom broju pratila mečeve pirotskih Belih. Osim što su ostvareni svi ciljevi u pogledu pozicije na tabeli i forme, Beli su ove sezone dobili i mlade igrače koji su se, posebno ove sezone nametnuli svojim igrama i siguro će predstavljati budućnost Radničkog. Tu su odlični Miloš Spasić, Darko Vasić, Neca Petrov, Uroš Đurić, a posebno otkrovenje mogao bi da bude izuzetno talentovani golman Vojislav Ilić, koji je i danas odlično branio i pokazao da stasava u odličnog golmana. Imena ima puno, a posebno je značajno što su to sve momci ponikli u Pirotu. Osim prvotimaca, uspešnu sezonu imaju i omladinci Radničkog koji su juče pobedom protiv OFK Beograda obezbedili opstanak u najvišem rangu takmičenja, a da podsetimo, nedavno je u Pirotu “pala” i velika Crvena Zvezda, koju su omladinci Radničkog ubedljivo savladali rezultatom 3:1. 

radnički pirot remi ofk beograd

Poslednjih desetak kola, kada se već znalo da će zbog visoke pozicije na tabeli Radnički izvesno ostati prvoligaš, Beli su održali lekciju iz fer-pleja fudbalskoj Srbiji, kako je to nedavno rekao trener Čelareva Trivo Ilić jer su do kraja odigrali maksimalno pošteno, bez predaje, a tako je bilo i danas na stadionu kraj Nišave, u meču bez rezultatskog značaja za obe ekipe jer su Beli odavno obezbedili opstanak, dok OFK Beograd sigurno ispada iz lige, uprkos dobrim igrama pred kraj prvenstva.

denis ristov remi pirot beograd

Radnički je na teren izašao u sastavu: Ilić Vojislav, Bućković Miljan, Mančić Božidar, Marković Stefan, Nikolić Miloš, Vasić Darko, Petrov Nemanja, Čordašić Lazar, Mančić Marko, Ristov Denis, Spasić Miloš.

remi pirot radnički ofk beograd

OFK Beograd: Čupić Miloš, Trajković Nemanja, Ignjatović Nikola, Đorđević Predrag, Cuckić Nikola, Luka Predrag, Jasuoka Takuto, Radojković Bogdan, Stojanović Nikola, Khalid Aučo, Đurić Veselije.

Igralo se po teškom i sparnom vremenu. Obe ekipe su u prvom poluvremenu imale svoje šanse, ali golova nije bilo 0:0.

gol mančić remi pirot ofk beograd
Pogodak Marka Mančića

U drugom poluvremenu Radnički je u igru ušao žustrije što je već u 58. minutu rezultiralo vođstvom 1:0, gol za Bele postigao je nakon odlične akcije kapiten Marko Mančić – glavom.

Igralo se izjednačeno do kraja meča, a gosti su u 88. minutu uspeli da izjednače i postave konačni rezultat 1:1.

Treneri ekipa po završetku meča istakli su da je rezultat realan.

Petar Divić, trener gostiju kazao je da će njegova ekipa, sasvim je izvesno, ispasti iz Prve lige Srbije, ali da ekipi predstoji konsolidacija i pokušaj da se već naredne sezone vrati tamo gde i pripada, najpre u Prvu ligu a zatim i u Super ligu.

radnički ofk marko mančić remi

Trener domaće ekipe Marjan Živković kazao je novinarima da je bilo veoma teško motivisati igrače da daju maksimum u utakmici koja nema nikakav takmičarski značaj i u situaciji kada je već sve rešeno, a do kraja sezone ostalo je još samo jedno gostovanje.

-Žao mi je što ekipa OFK Beograda ispada iz lige jer sam i lično, i to sa trenerom Divićem, igrao nekada u tom timu, timu sa velikom tradicijom i želim im da se ekspresno vrate najpre u Prvu ligu, a zatim i u Super ligu-kazao je trener Živković.

On je istakao da je Radnički ima izuzetno uspešnu sezonu iza sebe, svi ciljevi su ostvareni i obezbeđen plasman u vrhu tabele.

tekst i fotografije Aleksandar Ćirić

 

 

 

 

 

 

Slične vesti

Leave a Reply

Back to top button

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker