Lokalna samouprava

Radijatori danas bili topli u stanovima, ali i vrtićima, školama. Situacija se prati iz sata u sat

Gradska toplana u potpunosti je spremna za zvanični početak grejne sezone - 15. oktobra, ali je sistem aktiviran i danas, kao i krajem prošle nedelje u periodima nižih temperatura

Direktor Gradske toplane Pirot Bratislav Ćirić, kazao je Pirotskim vestima da stručne službe ovog javnog preduzeća situaciju sa spoljnim temperaturama prate iz sata u sat, a već jutros, zbog niskih temperatura, krenulo se sa isporukom toplotne energije, a radijatori su bili topli i u školama i vrtićima koji su u najvećem broju priključeni na sistem daljinskog grejanja. Ćirić kaže za Pirotske vesti da je ovo preduzeće uspešno realizovali i izgradnju toplovoda Senjak, koji je izgrađen i u funkciji je pa je omogućeno priključenje novih zgrada u naselju Senjak na toplovodni sistem.

-Grejna sezona zvanično kreće za dva dana, ali mi smo zbog naglog pada temperatura krajem prošle nedelje aktivirali postrojenje, za vikend su temperature bile više pa nije bilo potrebe, a danas je jedan od hladnijih dana pa smo jutros pokrenuli postrojenja. Temperatura polako raste, pravićemo pauze u toku dana u skladu sa temperaturama koje pratimo iz sata u sat. Spremni smo potpuno za grejnu sezonu-kaže Ćirić i dodaje  da su svi kvarovi koji su se javljali tokom probnog grejanja, rutinski rešavani.

gradska toplana pirot

Završen projekat izgradnje Toplovoda Senjak, priključuju se zgrade u naselju Senjak

-Toplovod Senjak je u funkciji, očekujemo da se par zgrada koje su podnele zahteve priključe na sistem, kao i svi građani koji su podneli zahtev u našoj akciji besplatnog priključka na toplovodni sistem. Kada je reč o školama i vrtićima, većina njih je priključena na toplovodni sistem i svuda je od jutros toplo, tako da nema razloga za brigu-navodi Ćirić.

Akcija besplatnog priključka na toplovodni sistem produžena do kraja godine

Gradska toplana je produžila akciju besplatnog priključka na toplovodni sistem Gradske toplane za sve zainteresovane građane, pa će oni ovu veliku pogodnost moći da iskoriste sve do kraja godine.

Benefiti ove akcije su brojni, pored ekonomskog benefita za Gradsku toplanu, s obzirom da će povećan broj korisnika omogućiti i da se cene usluge grejanja u perspektivi ne samo zadrže na postojećem nivou već i smanje, od velikog značaja su i efekti na ekologiju, jer će priključenjem na sistem daljinskog grejanja, domaćinstva preći za grejanja na neekološke energente poput ogrevnog drveta, uglja i drugih, na sistem grejanja Gradske toplane koji je od prošle godine “pogonjen” ekološkim gorivom – komprimovanim gasom, umesto mazuta.

 

Slične vesti

Back to top button

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker