Lokalna samouprava

Radiće se projekat proširenja i adaptacije vrtića Prvomajski cvet

Gradska uprava će projektom rekonstrukcije i proširenja kapaciteta u vrtiću Prvomajski cvet konkurisati kod Ministarstva za populacionu politiku, kazao je Pirotskim vestima Ninoslav Ćirić, gradski većnik. Reč je o konkursu koji uskoro treba da bude objavljen a u okviru koga će u slične projekte koji se tiču poboljšanja demografske slike i populacione politike biti uloženo preko 600 miliona dinara. Ćirić je najavio da će u Pirotu sredinom narednog meseca biti održana značajna javna tribina na kojoj će  učestvovati i ministarka bez portfelja u Vladi Republike Srbije, zadužena za populacionu politiku Slavica Đukić Dejanović. Na toj tribini biće upućeni konkretni predlozi koji za cilj imaju poboljšanje populacione politike i na državnom i na lokalnom nivou, kazao je Ćirić. 

-Problem nataliteta je državni problem, ne samo naše, nego i mnogo razvijenijih zemalja Evrope i  u celom svetu. Naša država se bavi populacionom politikom i sredinom maja ćemo organizovati tribinu, na inicijativu odbornika SPS-a zajedno sa udruženjem socijalnih radnika i udruženjem pedagoga i psihologa, naravno uz podršku Gradske uprave i brojnih stručnih službi naše lokalne samouprave. Na tribini će biti prisutna i ministarka Slavica Đukić Dejanović i mnogobrojni stručnjaci iz ove oblasti, a rezultat će biti konkretni predlozi koji se tiču poboljšanja demografske situacije-kaže Ćirić i dodaje:

-Mi ćemo na konkursu koji će biti uskoro raspisan od strane Ministarstva, na kome će biti u pomenute svrhe izdvojeno oko 600 miliona dinara, konkurisati izuzetno važnim projektom rekonstrukcije i proširenja vrtića Prvomajski cvet čime će se rešiti problemi oko liste čekanja u vrtiću-kazao je Ćirić Pirotskim vestima.

 

Slične vesti

Leave a Reply

Back to top button

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker