Lokalna samouprava

Radi se Strategija za mlade za period od 2023-2028. godine

Juče je u Svečanoj sali GU Pirot održana je radionica pod nazivom “Izrada SWOT analize u okviru procesa izrade Strategije za mlade grada Pirota za period 2023-2028. godine, sa akcionim planom za njeno sprovođenje”.

Grad Pirot, u partnerstvu sa Regionalnom razvojnom agencijom Jug i drugim odgovornim stranama za unapređenje omladinske politike u gradu, pristupio je izradi Strategije za mlade 2023-2028. godine. U prethodnom periodu doneta je Odluka o izradi Strategije, formiran je Koordinacioni tim i doneto rešenje o formiranju Radne grupe za izradu Strategije, na osnovu prethodno sprovedene analize zainteresovanih strana. Potom je u saradnji sa UNICEF-om Srbija preko U REPORT platforme sprovedeno istraživanje o stavovima i potrebama mladihu u Pirotu, kroz koje je obuhvaćeno oko 600 mladih, uglavnom srednjoškolaca, iz Pirota.

Radionici za izradu SWOT analize prisustvovali su članovi Radne grupe za izradu Strategije, a ciljevi radionice bili su dobijanje kvalitativnih podataka u okviru analize postojećeg stanja i definisanje promene koju treba postići u oblasti omladinske politike u Pirotu.

Radionicu su vodile predstavnice Regionalne razvojne agencije Jug, Maja Ćirić i Nataša Andrejević, i koordinator Radne grupe Amelija Kostadinović.

 

Slične vesti

Back to top button

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker