Lokalna samouprava

Radi se Program razvoja turizma za Grad Pirot od 2018. do 2022. godine

Grad Pirot počeo je da radi na izradi Programa razvoja turizma za period od 2018. do 2022. godine. Reč je o strategiji i uspostavljanju pravaca razvoja turizma u našem gradu, a koja će morati da bude u skladu sa Programom razvoja turizma Srbije. 

Tim povodom, danas je u Svečanoj sali Grada Pirota održan inicijalni sastanak koji predstavlja početak rada na izradi strateških pravaca razvoja ove veoma važne privredne grane.

Po rečima dr Dragana Kresojevića, iz Konsalting agencije “Savetnik u turizmu”, Program razvoja turizma Pirota biće usklađen sa Programom razvoja turizma Srbije od 2015. do 2025. godine.

-Postoji obaveza svih gradova i turističkih destinacija da izrade Program razvoja turizma kako bi se znali pravci razvoja turizma u svim turističkim mestima pa i u Srbiji u celini. Da bi se izradio Plan razvoja turizma Pirota najpre će biti urađena analiza sa ciljem da vidimo gde se nalazimo, koje su prednosti, nedostaci, opasnosti i šanse, takozvanu SWAT analizu. Takođe, to je samo početak jer se treba uraditi i situaciona analiza, treba obići teren i uraditi još mnogo analiza koje bi donele rezultat-kazao je dr Kresojević.

https://youtu.be/sDEBMH809m8

Pomoćnik gradonačelnika Bojan Ranđelović kazao je izrada Plana razvoja turizma zakonska obaveza svih turističkih destinacija u Srbiji.

-Ova strategija koja kreće da se radi od danas sa ovom radionicom je izuzetno značajna. Treba da se naslanja na nacionalnu strategiju razvoja turizma, a imamo i tu čast ili privilegiju da je Stara planina identifikovana kao jedna od izuzetnih regija u Nacionalnoj strategiji za razvoj turizma u Srbiji-kazao je Ranđelović.

Direktor Turističke organizacije Pirot Bratislav Zlatkov kazao je novinarima da je cilj da se u izradu Programa razvoja turizma uključi što više činioca, od privrednika, preduzetnika, ustanova kulture, nevladinog sektora i državnih institucija koje se bave ovim poslom, kako bi se pravci razvoja turizma što bolje definisali, što je od velikog značaja za razvoj turizma u budućnosti.

Slične vesti

Leave a Reply

Back to top button

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker