Gradska hronika

Radi se i u naselju Đeram

I ove godine lokalna samouprava će nastaviti sa rekonstrukcijom i uređenjem putne infrastrukture, kako u gradskom jezgru, tako i u prigradskim naseljima i selima. Jastrebačka ulica u naselju Đeram biće presvučena novim slojem asfalta, a asfaltiranju će prethoditi radovi JP “Vodovod i kanalizacija”, u vidu promene i ugradnje nove mreže. Izrada projektno tehničke dokumentacije za uređenje Berilovačkog puta radiće se takođe u ovoj godini. Za uređenje Jastrebačke ulice i izradu projekta za ulicu Berilovački put, izdvojena su sredstva iz gradskog budžeta.

Radovima u Jastrebačkoj ulici predviđeno je asfaltiranje skoro 3200 m2 kolovoza, kao i oko 400 m2 trotoara u ovoj ulici.

Javna nabavka za izbor najpovoljnijeg izvođača je u toku, a radovi na uređenje mogu se očekivati početkom leta, rečeno je Pirotskim vestima u Gradskoj upravi.

Slične vesti

9 Comments

  1. Poštovani, nakon Vašeg komentara pitali smo nadležne i dobili odgovor da je, kada je o Dobrodolskoj ulici reč, problem sa nerešenim imovinskim odnosima zbog čega se ne može raditi bilo šta kada je reč o asfaltiranju ulice. Kako nam je rečeno u lokalnoj samoupravi, neki od meštana nisu hteli da ustupe minimalne delove svojih parcela kako bi se omogućilo rešavanje imovinskih pitanja i stvorili uslovi za asfaltiranje.

   1. Da li postoji nesto sto moze da se uradi da stanovnici ove ulice ipak dobiju asfalt? Mislim da bi u 21. veku svi trebalo da zivimo u sredjenim ulicama a ovde je bas problem kada padne kisa jer se naprave ogromne bare i samo gumene cizme pomazu.

 1. A kad ce da se šredi park pod znacima navoda u staro tigrovi naselje obećavaju svake godine i ništa i zgrade koje su tu lice na Supe neke od pre 100 godine kao i okolina

  1. Poštovani, kontaktirali smo nadležne i dobili informaciju da slobodno možete dostaviti inicijativu građana Vašoj Mesnoj zajednici, a mi ćemo je proslediti i nadležnima u lokalnoj samoupravi. naravno potrebni su kompletni podaci. Kažu da zvaničan zahtev za rešavanje ovog problema nije dostavljen. pozdrav

 2. Veliki problem je ulica Nisavski odred .Saobraćaj je intenzivan, puno kamiona,autobus prema Velikom Selu prolazi vise puta dnevno.Vec je bilo i nekoliko sobraćajnih nezgoda opasnih po život ljudi.Nema trotoara uopšte, kolovoz je uzak.Kuce su cak na nižem nivou od kolovoza jer je takav bio plan gradnje jos 70-ih godina, trebalo je da ulica bude spustena zbog izgradnje podvoznjaka ispod pruge, a to nikad nije uradjeno.Postoji i inicijativa gradjana, ali odgovora nema.

 3. Postovani, kada se bude uredjivala ulica Berilovacki put, molim Vas obratite paznju na povrsinu levo od prodavnice Lipov lad,gde je cuvena “koliba”, postaje leglo raznih gmizavaca,insekata, ne kosi se…Potrebno je rusenje i ogradjivanje,renoviranje. U blizini je postavljeno decje igraliste koje gubi smisao pored ove okoline. Verovatno je privatno vlasnistvo ali neka opstina ucini nesto jer to decenijama nicemu ne sluzi, samo ruzi okolinu, kad vec placamo Fondu za GGZ..i pripadamo gradu. Moj predlog je da se uredi zelena povrsina i prosiri decije igraliste. Inace za pohvalu sto se renovira ulica Jastrebacka i Berilovacki put.

  1. Poštovani,
   Kontaktirali smo nadležne i dobili informaciju da dostavite vaš predlog, koji će pre svih sagledati imovinska služba, zbog statusa svojine za pomenutu parcelu, a onda u zavisnosti da li je privatna ili javna, može se krenuti u rešavanje problema.
   I napomena da će se ove godine urediti Jastrebačka ulica, a da će se za Berilovački put raditi projekat.

Leave a Reply

Back to top button

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker