Ljudi velikog srca

Računari za seoske škole

Danas je predstavnicima seoskih škola Pirotskog okruga podeljeno 15 računara koji će omogućiti unapređenje uslova u kojima se deca obrazuju u seoskim školama. 

Po rečima Vidojka Panajotovića, iz Euroregiona Nišava, ovo je samo jedan od dokaza da Euroregion Nišava ima razloga za svoje postojanje i da na ovaj način daje primer drugima.

-Danas ćemo podeliti 15 računara, po pet će dobiti opštine Dimitrovgrad, Bela Palanka i Babušnica. Pokazujemo da Euroregione Nišava opravdano postoji  i da opština Pirot i Pirotski okrug imaju veliki interes da budu članovi Euroregiona Nišava-kazao je Panajotović. Četiri računara podeljena su lokalnim medijima u Pirotu Televiziji i Radio Pirotu, Plus radiju i Pi kanalu.

Načelnik Pirotskog upravnog okruga Dimitrije Vidanović zahvalio se prof. dr Ivi Viskoviću sa Fakulteta političkih nauka na poslednjoj, ali i na donaciji sa početka godine kada je podeljeno šezdesetak računara.

-Nesumnjiv je značaj koji ima ova donacija za seoske škole na teritoriji Pirotskog okruga. Opštine Babušnica, Bela Palanka i Dimitrovgrad dobiće po pet računara i rasporediti po seoskim školama u skladu sa potrebama tih škola. Značaj tih računara će biti veliki u pogledu unapređenja kvaliteta nastave u tim školama-kazao je načelnik Vidanović.

ACA_5106_resize

Vladica Tošić, iz Euroregiona kazao je da prof. dr Ivo Visković od početka podržavaju ovaj projekat čiji je cilj računarsko opismenjavanje dece na selima.

-Smatramo da deca sa sela imaju pravo da imaju jednake uslove za svoje obrazovanje. Zato se ovi računari i upućuju u seoske škole-kazao je Tošić.

ACA_5109_resize

Goran Dimitrijević, predstavnik opštine Babušnica zahvalio se Euroregionu Nišava i prof. Viskoviću na donaciji.

-Donacija će biti veoma značajna za seoske škole u našoj opštini pa želim da se zahvalim u ime opštine Babušnica jer sam siguran da će ovi računari značiti mnogo našim mališanima u seoskim školama-kazao je Dimitrijević.

tekst i foto A.Ć.

Slične vesti

Leave a Reply

Back to top button

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker