Gradska hronika

Racionalizacija zaobilazi prosvetare

Član Predsedništva Sindikata obrazovanja Srbije Aleksandar Ničić danas je u prostorijama Samostalnog sindikata u Pirotu održao sastanak sa sindikalnim liderima pirotskih prosvetara i tom prilikom kazao da će racionalizacija u prosveti, koja je najavljena, zaobići zaposlene u prosveti.

ACA_1710_resize

-Racionalizacija u prosveti ove godine neće biti bolna jer smo sa Vladom Srbije potpisali sporazum koji je prihvaćen od strane Vlade, a ukoliko ga se Vlada eventualno ne bude pridržavala, mi ćemo koristiti sva raspoloživa sredstva sindikalne borbe. Sporazumom koji smo potpisali sa Vladom, država se obavezala da će sva radna mesta u prosveti biti sigurna, a odliv zaposlenih će biti moguć jedino odlaskom u penziju, kako bi na taj način oni koji su već u sistemu ukrupnjavanjem dobili puno radno vreme-kazao je Ničić.

Komentarišući najnoviju najavu da će biti smanjenja plata štrajkačima, Ničić je kazao da se potpisanim sporazumom Vlada takođe obavezala da svima koji su do tog momenta bili u štrajku neće biti umanjene zarade.

ACA_1711_resize

A.Ć.

Slične vesti

Leave a Reply

Back to top button

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker