Gradska hronika

“Putokaz do fakulteta”, uspešno realizovan projekat Udruženja Osveženje

Udruženje građana Osveženje je u periodu od aprila do oktobra 2018. godine relizovalo je projekat „Putokaz do fakulteta”. U okviru ovog projekta izrađene su brošure: „Vodič za buduće studente“i „Vodič za studiranje u inostranstvu“, u kojima su sistematizovane i predstavljene sve informacije neophodne za izbor i upis željenog fakulteta, postojeća ponuda visokoškolskih ustanova kako u Srbiji, tako i u inostranstvu, kao i mogućnosti stipendiranja.

Vodiči su promovisani u svim srednjim školama u Pirotu učenicima završnih godina i dostavljeni školskim službama zaduženim za karijerno vođenje i savetovanje. Štampane verzije vodiča podeljene su učenicima, dok se u elektronskoj formi mogu pronaći na sajtu www.osvezenje.com.

 Pored informacija o nastavku školovanja, mladi su upoznati i sa mogućnostima i načinima izlaska na tržište rada. Važnost dostupnosti svih raspoloživih informacija neophodna je usled promena savremenog obrazovnog sistema u Srbiji i u svetu. Cilj projekta „Putokaz do fakulteta” bio je težnja da se odgovori na potrebu mladih da imaju sve neophodne informacije za donošenje jedne od najbitnijih odluka u životu, a to je izbor karijere. Aktivnosti realizovane u okviru projekta „Putokaz do fakulteta“ finansijski je podržao Grad Pirot, dok je sam projekat deo šireg programa „Znanjem do posla“, koji sprovodi Udruženje građana Osveženje i ZIP Centar, uz finansijsku  podršku Švajcarske agencije za saradnju i razvoj.

Slične vesti

Leave a Reply

Back to top button

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker