Gradska hronika

Putnik sakrio drogu u zavesi autobusa

Na prelazima Gradina i Horgoš carinici su u utorak u saradnji sa policijom sprečili dva pokušaja krijumčarenja i zaplenili kompletnu opremu za uzgajanje marihuane  kao i preko 600 grama ovog narkotika. Na prelazu Gradina u kontroli autobusa kojim je iz Nemačke ka Bugarskoj, pored dvojice vozača, putovalo pet putnika kod jednog od njih pronađena je epruveta sa 99 semenki marihuane i paketć ove droge sakriven u zvesi autobusa. U njegovom prtljagu  pronašli su još oko 600 grama iste droge.

Prvi slučaj otkriven je na prelazu Horgoš, gde je u kontroli autobusa koji je iz Nemačke putovao ka Srbiji u prtljažnom delu pronađeno više paketa, u kojima se nalazila kompletna oprema za uzgoj biljaka u veštačkim uslovima.  Vrednost 112 novih neprijavljenih artikala (ventilatora, panela, karbonskih filtera, aluminijumskih creva, dozatora, kontejnera za sadnju, sredstava za kloniranje i đubrenje biljaka i dr.), procenjena je na oko 5.000 evra. Vozač je  rekao  da nije znao šta se nalazi u paketima koje je kao pošiljke primio na prevoz u Nemačkoj.

Istog dana na prelazu Gradina izdvojen je autobus stranih regisatrskih oznaka, kojim je iz Nemačke ka Bugarskoj, pored dvojice vozača, putovalo pet putnika.  Tokom kontrole je u bočnom džepu ranca jednog putnika pronađena epruveta sa 99 semenki marihuane, a na  mestu gde  je sedeo, pronađen  je i jedan paketić marihuane sakriven na neobičnom mestu – u zavesi autobuskog prozora.

Carinici su potom pregledali i prtljag pomenutog putnika i u njemu pronašli još oko 600 grama iste droge.

Foto: Uprava carina Republike Srbije

Slične vesti

Back to top button

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker