Ostale vestiSrbija

PUTEVI SRBIJE: „ZNAK ZNAČI ŽIVOT “

Na putevima u Republici Srbiji, u poslednje 4 godine oštećeno je ili ukradeno preko 25.000 saobraćajnih znakova i (delova) opreme. Vrednost ukradene imovine je preko MILION EVRA

Edukativnom kampanjom „Znak znači život“, JP „Putevi Srbije“  želi da ukaže na uticaj oštećene, pokradene saobraćajne signalizacije i opreme na bezbednost u saobraćaju i apeluje na sve one koji uništavaju, kradu ili na drugi način oštećuju saobraćajnu signalizaciju da to ne rade jer se tako mogu sprečiti saobraćajne nezgode.

Kampanja se sprovodi kako bi se ukazalo na značaj i ulogu saobraćajne signalizacije i opreme i mogućih posledica uništavanja i krađe iste.

Oštećeno i ukradeno preko 25.000 saobraćajnih znakova i druge opreme vrednosti preko milion evra!

Na putevima u Republici Srbiji, u poslednje 4 godine oštećeno je ili ukradeno preko 25.000 saobraćajnih znakova i (delova) opreme;
• Vrednost ukradene i oštećene saobraćajne signalizacije i opreme u poslednjih 5 godina iznosi preko milion evra;

 

Osnovni cilj sprovođenja edukativnih kampanja je podizanje svesti o problemima stradanja u saobraćaju, odnosno skretanje pažnje javnosti na značaj i mogućnosti unapređenja nivoa bezbednosti saobraćaja, kao i smanjenje nivoa stradanja u saobraćaju kroz edukaciju svih učesnika u saobraćaju.

JP „Putevi Srbije“ apeluje na sve medije i stručnu javnost da podrže akciju i uključe se u promociju kampanje kako bi se smanjio broj saobraćajnih nezgoda i sačuvali ljudski životi.

Slične vesti

Back to top button

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker