Gradska hronika

“Putevi Srbije” – Svi državni putevi prohodni

JP „Putevi Srbije” obaveštava javnost da autoputevi i svi državni putevi prvog i drugog reda, kao i prilazi graničnim prelazima i planinskim centrima su prohodni za saobraćaj. Trenutno je na snazi je III stepen angažovanja radne snage, mehanizacije i opreme koja je angažovana na čišćenju kako bi obezbedili normalno odvijanje saobraćaja na mreži državnih puteva.

“Putevi Srbije” naglašavaju da angažovanost mehanizacije, može biti i veća u slučajevima pojave elementarnih nepogoda i stepena njihove jačine, a putari su spremni da reaguju u
skladu sa razvojem situacije na terenu. Na zalihama ima dovoljnih količinama soli, kamenog agregata i rizle kao i hladne asfaltne mase za sanaciju udarnih rupa.

Veliki problem u odvijanju saobraćaja prave teretna vozila i šleperi i njihovi nesavesni vozači koji su na put krenuli bez zimske opreme, odnosno sa letnjim i neispravnim pneumaticima. JP „Putevi Srbije” apeluje na sve učesnike u saobraćaju da ne kreću bez obavezne zimske opreme, i da zbog loših vremenskih uslova budu posebno oprezni, poštuju ograničenja brzine i prilagode brzinu kretanja uslovima na putu.

Slične vesti

Back to top button

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker