Gradska hronika

Putem javnih radova počelo uređenje romskog naselja

Udruženje Roma “Atsinkani” – Cigani iz Pirota u saradnji sa lokalnom samoupravom i Filijalom Pirot Nacionalne službe za zapošljavanje realizuje javne radove na uređenju svog naselja. Prema planu kako nam je rekao, predsednik Udruženja, Vlada Jašarević, najpre se počelo od romskog groblja, dečjeg igrališta koje je u blizini, i okolnih ulica. 

“Prema našem planu izvodićemo radove u celom naselju. Imamo dobru saradnju sa javnim preduzećima koja nam pomažu. Na primer, vrlo nam je važno da regulišemo neka mesta na kanalizaciji gde često dolazi do začepljenja. Ima dosta ulica u naselju i radićemo na svim mestima. Radovi će trajati dva meseca i nadam se da ćemo uspeti da sve što je projektom predviđeno realizujemo. Počeli smo košenje groblja, popravićemo pojedine oštećene spomenike, ofarbati ogradu, sanirati neke stvari u kapeli, urediti zelenu pijacu, dečja igrališta, sve ono što smatramo urgentnim. Naselje je veliko, u njemu živi preko 3.000 Roma, ima dosta aktivnosti u narednom periodu. Na ovaj način do posla su došli ljudi koji pripadaju teže zapošljivoj kategoriji, ali i mlađi koji su u stanju socijalne potrebe”- izjavio je Jašarević.

Jašarević je istakao veoma dobru saradnju sa lokalnom samoupravom koja je do sada investirala najviše na infrastrukturnom uređenju naselja i smatra da je jedno od najuređenijih u Srbiji.

 

 

Slične vesti

Back to top button

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker