Obrazovanje

Puštanjem balona simbolično obeležena 75. godišnjica Mlekarske škole u Pirotu

Nizom prigodnih manifestacija Mlekarska škola “Dr Obren Pejić sa Domom učenika” u Pirotu obeležila je, jubilarnu, 75. godišnjicu postojanja i rada. Danas je na simboličan način, tačno u 12 časova, puštanjem balona u vazduh, sa brojem 75, još jednom ukazano na značaj ove Škole, ne samo za Pirot već i region.

Direktor Mlekarske škole, Nenad Đorđević, kaže da je Škola veoma ponosna na jubilarnu godišnjicu, a pogotovo na sve što je postignuto za sve to vreme. On kaže da sa velikom odgovornošću svi zaposleni u Školi nastoje da ono što im je ostavljeno u nasleđe ne samo čuvaju već svojim pregalaštvom unaprede.

“Pored naše osnovne uloge, a to je obrazovanje, nastojimo da unapredimo preduzetnički duh i pratimo zahteve tržišta. Recimo, pored ostalih naših proizvoda po kojima smo poznati, ogranski sir koji proizvodimo je nešto što nas čini jedinstvenim na Balkanu. To je deo obrazovanja jer smatramo da je budućnost, i mlekarsta i hrane, u organskoj proizvodnji. Time se ponose mnogo naprednije zemlje, zašto ne bi i mi” – izjavio je Đorđević.

 

Slične vesti

Back to top button

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker