Kultura

Publici u Domu kulture predstavio se pijanista Borko Milojković

Pijanista Borko Milojković  predstavio se ljubiteljima klasične muzike, delima Šuberta, Šopena i Lista čime je praktično počeo jesenji repertoar Doma kulture Pirot.  Borko Milojković   je do sada imao više solističkih koncerata širom zemlje, ali  i u Makedoniji, Mađarskoj, Italiji i Francuskoj. Dobitnik je brojnih  nagrada u zemlji i inostranstvu.

Ovo je bilo  prvo predstavljanje pijaniste Borka Milojkovića pirotskoj publici. I ovog puta posećenost je bila slaba ali pijanista kaže da je uvek dovoljno publike gde god da svira i da se događa  da u nekim manjim mestima bude izuzetno dobra posećenost.

“Repertoar koji uglavnom sviram kreće se  od baroka do neke moderne muzike. Moj repertoar je muzika romantizma, ja se u njoj osećam uvek prijatno” – rekao je Milojković.

Borko Milojković je diplomirao  na Fakultetu muzičke umetnosti u Beogradu u klasi Dejana Stošića. Posebno je aktivan na polju kamerne muzike gde je sa brojnim kolegama ostvario značajne rezultate. Snimao je za radio i televiziju. Bio je član žirija na Takmičenju kamerne muzike Jovan Bandur u Pančevu i Zlatna sirena u Beogradu. Bavi se komponovanjem. Organizovao je humanitarne koncerte na kojima i sam nastupa.

Slične vesti

Back to top button

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker