Sport

Puača: Zadovoljan sam osvojenim bodom, bila je ovo teška utakmica

Prva liga Srbije – fudbal

Kraljevo: Gradski stadion 

FK “Sloga” – FK “Radnički” 1:1 (1:1)

FK “Radnički” : Ivan Dokić, Božidar Mančić, Filip Tolić, Nikola Gajić (Kukolj), Bojan Dojkić, Marko Đorđijevski, Miodrag Milenković (Ilić), Nemanja Milošević, Mirko Milikić, Aleksandar Kostić, Nemanja Petrov (Apostolović) .

Rezerve: Despot Mihailović, Slobodan Ivanović, Dimitrije Mijalković, Andreja Apostolović, Edoa Guu Serge, Miloš Kukolj, Miodrag Kamenović, Andrej Jakovljević, Milan Ilić, Aleksa Kostić Milutinović.

U veoma teškom meču protiv kraljevačke Sloge, na startu prolećnog dela prvenstva Prve lige Srbije, Radnički je ostao neporažen. “Beli” su poveli golom centarfora, Marka Đorđijevskog, u 18. minutu igre, ali su domaći samo dva minuta kasnije poravnali rezultat. U nastavku utakmice igralo se ravnopravno na sredini terena, mada su domaći fudbaleri imali inicijativu pred kraj poluvremena. Pokušao je trener Radničkog, Nikola Puača, da u nastavku igre osveži svoje redove izmenama, u igru su ušli, najpre, Ilić umesto Milenkovića, a zatim i Kukolj i Apostolvić umesto Gajića i Petrova. Po veoma teškom terenu Radnički nije uspeo da nametne svoj ritam igre. U 80. minutu isključen je Mirko Milikić zbog drugog žutog kartona. Radničkom je preostalo da sa igračem manje spreči atake domaćeg tima i sačuva bod u čemu je i uspeo.

Trener Radničkog, Nikola Puača, ocenjuje da je utakmica bila veoma teška i kada se sve izvaga zadovoljan je osvojenim bodom.

 

“Bila je ovo naporna i teška utakmica imajući u vidu značaj ishoda za oba tima. Igralo se i po veoma teškom terenu tako da nismo mogli da nametnemo našu igru. Igrali smo pod velikim pritiskom i zato moram da budem zadovoljan krajnjim rezultatom. Fudbaleri Sloge su imali više od igre u drugom delu prvog poluvremena, ali tokom celog meča bila je to, ipak, ravnopravna borba. U drugom poluvremenu Radnički je uspeo da brzim napadima zapreti domaćinu, ali izglednijih prilika nije bilo. Kada smo ostali bez igrača manje logično je bilo da više pažnje posvetimo odbrani, s obzirom da su domaći fudbaleri pokušavali dugačkim loptama da osvajaju teren i ugroze naš gol. Kada se sve sabere i oduzme zadovoljan sam osvojenim bodom”- izjavio je Puača.

 

Slične vesti

Back to top button

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker