Obrazovanje

PU “Čika Jova Zmaj” u Pirotu obeležava 101. godinu postojanja

Predškolska ustanova “Čika Jova Zmaj” u Pirotu ove nedelje obeležava 101. godinu postojanja. Tim povodom, od početka nedelje, na programu su aktivnosti sa decom na nivou vrtića i vaspitnih grupa. Danas i sutra realizovaće se preostali planirani programi. Ako vremenske prilike dozvole mališani će svoje aktivnosti realizovati i na otvorenom prostoru. Kako je Pirotskim vestima rekla direktorka Predškolske ustanove, Olivera Vukovojac, zbog aktuelne epidemiološke situacije nisu planirani javni nastupi i proslave. 

U znak sto prve godišnjice postojanja PU “Čika Jova Zmaj” u Pirotu najpre je u Vrtiću “Zmaj ” održana dramsko stvaralačka aktivnost – “Čika Jovina pozornica”. U Vrtiću “Crvenkapa” priređena je likovno stvaralačka aktivnost pod nazivom “Rođendanski zmaj”, a u Vrtiću “Neven” – “Igramo se i stvaramo”.

Foto ilustracija Aleksandar Ćirić

Danas će vaspitači i deca u Vrtiću “Bambi” imati kreativno stvaralačke aktvnosti pod nazivom “Mali – veliki stvaraoci”. Sutra, poslednjeg dana obeležavanja godišnjice postojanja Ustanove, mališani Vrtića “Lane” prirediće kolažne aktivnosti – “Vrtić naš fin je baš”, a u “Prvomajskom cvetu” u planu su sportsko rekreativne aktivnosti – “Zmajev poligon”

Slične vesti

Back to top button

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker